Regija
HUMANITARAC

Perković poslao šleper pomoći Crvenom križu
Objavljeno 20. rujna, 2017.

ORAHOVICA - Ivica Perković veliki orahovački humanitarac, koji godinama živi u Francuskoj, nastavlja s donacijom humanitarne pomoći orahovačkom Crvenom križu. Stigao je i drugi ovogodišnji šleper humanitarne pomoći prepun medicinske opreme te drugih životnih potrepština.

- Isporučujemo humanitarnu pomoć Orahovici i Slatini već 26 godina. Kada je sve to počelo tijekom Domovinskog rata, nismo niti sanjali da ćemo tolike godine dovoziti pomoć, ali, evo, nažalost, i danas je to u mojoj Orahovici i Hrvatskoj potrebno i mi smo spremni pomoći. Ono što možda građani ne znaju da cijelu tu priču rade tri osobe, dakle, cijeli šleper napune samo tri osobe, moja supruga Karmen, predsjednica naše humanitarne organizacije Fraternite Catalogne Kroatie Joisette Roig i ja. Mi to radimo s osmijehom i velikom ljubavlju i voljom, jer znamo da nekome pomažemo da lakše prođe kroz život i prebrodi određene probleme – rekao je Ivica Perković.

Ravnatelj GDCK Orahovica Željko Kiš naglasio je kako je ove godine punih deset godina kako pomoć stiže izravno u Crveni križ, a francuske humanitarce pozdravila je i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, koju je ravnatelj Kiš uputio na probleme dotrajalosti zgrade skladišta GDCK-a.

- Prije svega moram zahvaliti ovim divnim ljudima koji godinama pomažu našem gradu. Skladište GDCK-a je uistinu u lošem stanju i ono što se može napraviti je prijaviti projekt uređenja ovakvih zgrada na programe europskih fondova i na taj se način može urediti tako da ima normalne uvjete za potrebe našeg Crvenog križa koji radi odličan posao. U tom cilju gradska vlast će pomoći da se ova zgrada prijavi na projekte Europske unije te da ovaj uistinu prekrasan, veliki prostor bude dostojno uređen za potrebe Crvenog križa – zaključila je Petin.V.Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike