Osijek
NATJEČAJI ZA VOĐENJE GRADSKIH TVRTKI

Za pet direktorskih fotelja
stigle 23 prijave
Objavljeno 19. rujna, 2017.
Za Tržnicu, Ukop i Športske objekte po šest prijava, za Sajam tri, za Bios dvije

Čini se kako biti prvim čovjekom jedne od tvrtki u pretežitom vlasništvu Grada Osijeka i nije tako neatraktivno kao što se možda u prvi mah može činiti. Na javni natječaj za odabir člana Uprave - direktora u društvima Ukop, Športski objekti, Tržnica, Osječki sajam i Bios pristigle su 23 prijave. Ove su tvrtke, na prijedlog koalicijskih partnera koji čine većinu u osječkom Gradskom vijeću, ovaj put dobile naputak za raspisivanje javnog natječaja. Učinili su to potkraj kolovoza, gradonačelnik Vrkić tada je to pozdravio uz obrazloženje kako se na taj način “izbor diže na profesionalnu razinu, a političkog će utjecaja biti prilikom izbora onih kandidata koji su jednaki u ispunjavanju uvjeta”.

A kako bi sve bilo “transparentno”, selekciju će prijavljenih kandidata obaviti za to specijalizirane i registrirane tvrtke, koje će, nakon filtra, članovima NO-a tih tvrtki podastrijeti po tri kandidata od kojih će oni izabrati direktora. Odnosno, u situaciji ako na natječaj pristignu do tri kandidature, testiranje će kandidata provesti osječki Regionalni ured Hrvatskog zavod za zapošljavanje, a u slučaju da ih je više, svaka je tvrtke dužna angažirati posebnu tvrtku - pravnu osobu specijaliziranu za provedbu postupaka prethodne selekcije kandidata. Sada je, pak, izvjesno gdje će čiji angžaman biti potreban.

U Poduzetnički inkubator Bios d.o.o. Osijek pristigle su dvije prijave na natječaj te u skladu s tim nije potrebno angažirati specijaliziranu tvrtku za predselekciju, već je testiranje kandidata obavio Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Na adresu Osječkog sajma d.o.o. pristigle su tri prijave za odabir Uprave – direktora Društva te, u skladu s tim, također nije bilo potrebe za angažmanom specijalizirane tvrtke za selekciju kandidata. I ove su prijave proslijeđene HZZ–u koji je u dogovoru s kandidatima odredio termin te obavio testiranje i evaluaciju kandidata.

No, na natječaj za izbor kandidata za Upravu – direktora trgovačkog društva Tržnica d.o.o. Osijek pravodobno je zaprimljeno šest prijava. U skladu s dogovorenim i objavljenim uvjetima izabrana je agencija, od ukupno četiri pristigle ponude, kojoj su, nakon sklapanja ugovora, proslijeđene neotvorene prijave na postupak selekcije. Prema jučer dobivenoj informaciji, tijekom ovog tjedna provest će se intervju sa svim kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete. Nakon završene selekcije agencija će dati preporuku za tri kandidata koji bi bili najpogodniji za imenovanje direktora Društva.

I u Ukop d.o.o. je pristiglo šest prijava. I ova je tvrtka završila selekciju agencije, slijedi daljnja procedura filtriranja prijavljenih.

Iz Športskih objekta doznajemo da je svoju prijavu za čelnu poziciju u toj tvrtki poslalo šest kandidata, što znači da je i kod njih nužan postupak predselekcije.

Naposljetku, svi će predloženi kandidati biti pozvani na sjednice nadzornih odbora tvrtki, koji će, nakon obavljenog razgovora s njima, donijeti odluku o imenovanju direktora društva.

Dario KUŠTRO

selekcija

POSTUPAK ĆE PROVESTI SPECIJALIZIRANE TVRTKE

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike