Osijek
GOSPODARSKA ZONA ANTUNOVAC

Proširuje se s novih 17 parcela na dodatnih 58.000 kvadrata
Objavljeno 18. rujna, 2017.

Na novih 58.000 četvornih metara sa 17 građevinskih parcela širi se postojeća Gospodarska zona Antunovac samo pet godina nakon što je infrastrukturno opremljena i postala aktivna dolaskom prvih investitora. Na novim će se parcelama sagraditi infrastruktura kako bi novi investitori realizirali svoje projekte u Antunovcu.

Trenutačno su u Gospodarskoj zoni Antunovac dvadeset dva poduzetnika, od kojih je na javnom natječaju za prodaju nesagrađenog građevinskog zemljišta osam poduzetnika kupilo parcele u ovom proširenom dijelu, a preduvjet za gradnju poslovnih objekata jest gradnja komunalne infrastrukture. Spremna je projektno-tehnička dokumentacija za gradnju prometnica, opskrbu električnom energijom, plinom i vodom, a tu je još i gradnja kanalizacije, javne rasvjete i telekomunikacija u još nesagrađenom dijelu Gospodarske zone.

- Projektnu je prijavu za poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona KK.03.1.2.03, prema Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, a koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, izradila Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. - kaže Nataša Tramišak, direktorica te agencije.

Dodaje kako je prijavljen projekt izgradnje infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac u ukupnoj vrijednosti 3.811.670,56 kuna, a očekivano je sufinanciranje 75 posto, odnosno tražena nepovratna sredstva iznose 2.858.752,92 kuna, dok će se ostatak potrebnih sredstava osigurati od vlastitih sredstava Općine Antunovac.

- Ovim proširenjem Gospodarska zona Antunovac ima ukupno 200.329 kvadrata podijeljena na 64 građevinske parcele namijenjene poduzetničkim aktivnostima. Površina prometnih koridora i koridora ukupne zajedničke osnovne infrastrukture sveukupnog područja obuhvata zone bit će 12.262 kvadrata.

Glavni je cilj ovog projekta stvaranje preduvjeta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a to znači i otvaranje novih radnih mjesta i nova zapošljavanja na području naše općine – navodi Tramišak. D. Pejić

Nataša Tramišak

direktorica agencije RODA d.o.o.

Glavni cilj ovog projekta stvaranje je preduvjeta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a to znači i otvaranje novih radnih mjesta i nova zapošljavanja na području općine Antunovac.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike