Regija
DOGOVOR S PANTURISTOM

Ugovoreno je subvencioniranje
autobusnih karata za učenike
Objavljeno 16. rujna, 2017.

BELIŠĆE/VALPOVO

Jučer je Valpovo kao posljednja jedinica lokalne samouprave na području Valpovštine postiglo dogovor s tvrtkom Panturist d.d. iz Osijeka o subvencinioranju troškova cijene autobusnih karata za učenike i studente s područja grada i prigradskih naselja, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Matka Šutala. Grad će subvencionirati mjesečne autobusne karte za redovne učenike srednjih škola te je za njih u novoj školskoj godini ona besplatna. Redovni studenti, pak, umjesto dosadašnjih 340 kuna, mjesečnu kartu plaćaju 300 kuna, a preostali iznos cijene prijevozniku će podmiriti Grad. Učenici srednjih škola i studenti već sada mogu podići svoje karte na blagajnama Panturista d.d., poručeno je iz Grada.

I Belišće je postiglo dogovor s Panturistom. “Kao i do sada, Grad Belišće će subvencionirati mjesečne karte za redovne učenike srednjih škola za koje je mjesečna autobusna karta besplatna. Redovni studenti i nadalje mjesečnu kartu plaćaju 350 kuna, a preostali iznos cijene prijevozniku će podmiriti Grad”, potvrdili su u gradskoj upravi.

U Općini Bizovac uvjeti ostaju na razini prošlogodišnjih, a načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić prošli je tjedan donio odluku kojom Općina subvencionira mjesečne karte za redovne učenike srednjih škola sa 17,50 posto u odnosu na punu cijenu za sve relacije prema Valpovu i Osijeku. L. Aničić

Najčitanije iz rubrike