Regija
PRKOSE DEMOGRAFSKOM SLOMU HRVATSKE

Maleni Šimun deseto je dijete u obitelji Pušelja
Objavljeno 4. rujna, 2017.
Ljubav prije svega - jedno drugom potpora smo u svemu, kažu Pušelje

KUŠEVAC - Dok svi pokazatelji govore kako Hrvatska demografski izumire, a stručnjaci upozoravaju na alarmantne brojke sve manjeg broja novorođene djece, obitelj Pušelja, Đurđa i Pavo iz đakovačkog prigradskog naselja Kuševac, iz ljubavi, inata i ponosa, dobili su nedavno svoje deseto dijete! Skladna obitelj, u kojoj svatko svakome priskače u pomoć, a dišu kao jedno, s radošću je dočekala svoju desetu prinovu, malog Šimuna, koji je svijet ugledao u osječkoj bolnici 14. kolovoza ove godine. Šimun je treći sin Đurđe i Pave, pa će ga kroz život, uz dva brata, pratiti ljubav čak sedam sestara.

- Nikolina je najstarija, ona je rođena 1994. godine, a Šimun je evo najmlađi. Neka od djece već su pronašla bračnu sreću, neki rade, neki studiraju, idu u školu. Imamo ove godine i đaka prvaka, Ante kreće u prvi razred - kaže mama Đurđa.

S njima u obitelji živi i baka Mara, Pavina mama, koja je također od velike pomoći u kućanstvu.

- Sve dobro funkcionira, živimo složno - kaže Pavo.

- Ljubav prije svega. Svi smo mi jako povezani, kad gledam kako funkcioniraju obitelji mojih prijatelja, pa i druge, nitko nema takvu povezanost kako je to kod nas slučaj. Mi smo jedno drugom potpora u svemu. Svi smo različitih karaktera, ali kad treba pomoći, svi smo tu - kaže Nikolina.

Inače, ova mnogočlana obitelj, valja istaknuti, nikad nije bila na teretu državi, dapače. O svojoj djeci Đurđa i Pavo brinu se svatko sa svojih deset prstiju. Đurđa je kućanica, a Pavo, pak, umirovljeni pripadnik Hrvatske vojske. Na naš upit je li se bilo teško odlučiti za deseto dijete, kažu: “Nismo se odlučivali, to se dogodilo!”

- Kad smo planirali obitelj, razgovarali smo o tome kako bismo voljeli imati više djece, ramišljali smo o petero, ali da ćemo imati desetero, nije nam bilo ni na kraj pameti! - kaže domaćinski, uvijek dobro raspoloženi Pavo.

Jučer je ovu obitelj ruku prepunih darova posjetio gradonačelnik Đakova Marin Mandarić u pratnji županijske vijećnice HDZ-a Sanje Rogoz Šola, predsjednika TO HDZ-a Kuševac i gradskog vijećnika Franje Milkovića, te predsjednika VMO-a Kuševac Franje Drenjančevića.

Predsjednik VMO-a Franjo Drenjančević rekao je kako je obitelj Pušelja uvijek bila na ponos selu, aktivna u svim segmentima, posebno naglašavajući dobar odgoj djece. Franjo Milković kazao je kako se u ovoj obitelji osjeti pozitivna energija, a Grad Đakovo, kaže, svojim mjerama pokušat će utjecati na demografsku obnovu.

Maja MUŠKIĆ
MANDARIĆ: BIT ĆE VIŠE NOVCA ZA MLADE OBITELJI

Gradonačelnik Mandarić kaže kako nije mala stvar odlučiti se za veću obitelj.

- Kad danas govorimo o većoj obitelji, mislimo već na četvero djece. Čast mi je što sam na ovoj poziciji u Gradu i što mogu osobno doći i čestitati obitelji Pušelja na rođenju desetog djeteta - kazao je gradonačelnik dodavši kako Grad Đakovo u proračunu za iduću godinu planira veće izdvajanje novca kojim žele potaknuti mlade obitelji da ostanu u Đakovu, kao i da se odluče na proširenje obitelji.

- Nije to samo slučaj kod naknade za novorođeno dijete nego je tu i niz drugih mjera o kojima smo govorili u predizbornom vremenu - rekao je gradonačelnik Mandarić.

Nikad nisu bili na teretu državi, o djeci se brine svatko sa svojih deset prstiju

Možda ste propustili...

VELIKE ŠTETE OD PROSINAČKOG OLUJNOG NEVREMENA

Vanjski oltar bit će obnovljen do velikog hodočašća

NOVOM ODLUKOM DEFINIRANA NAPLATA PARKIRALIŠTA

Vukovar: U prvoj zoni naplate sat parkiranja sad je 4 kune

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

25 GODINA BRAKA

Zdravko za srebrni pir iznenadio suprugu velikom proslavom

2

15. NATJECANJE ORAČA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Najbolji orači Ivanika i Samardžija

3

LUDA ZABAVA

U nedjelju 14. blatomet u Gradištu