Osijek
APP PRODAO DVOSTRUKE REZERVACIJE

U Zagrebu gotovo izbila
tuča među putnicima,
vozači se “pravili ludi”
Objavljeno 14. kolovoza, 2017.

Naša sugrađanka Ivana Šojat podijelila je s nama grozno iskustvo koje je imala vozeći se prošloga petka autobusom prijevoznika APP na liniji od Novalje na otoku Pagu preko Zagreba, Slavonskog Broda i Đakova do Osijeka.

Naime, ovaj prijevoznik prodao je putnicima iz Zagreba više od dvadeset rezervacija koje su se odnosile na već popunjena mjesta na kojima su sjedili putnici s uredno kupljenim rezervacijama u Novalji. Nastao je opći kaos u autobusu, svađa, navlačenje i izguravanje uz dernjavu, vrijeđanje i psovke pred nezainteresiranim vozačima APP-a koji su se ponašali kao da ih se ne tiče to što se događa u autobusu koji voze i za koji su zaduženi, prenijela nam je Šojat. Osječka književnica i političarka putovala je APP-ovim autobusom zajedno sa sinom.

- Jedan od novopridošlih putnika, mlađi čovjek, počeo je napadati starijeg gospodina koji je već sjedio na svome rezerviranom putničkom mjestu, riječima kako je on branitelj i kao takav, valjda, ima veća prava. Ispostavilo se da taj stariji čovjek imao sina koji je poginuo u ratu. To je bilo strašno za gledati. U trenutku kada su putnici pridošli u Zagrebu počeli izbacivati van već postojeće putnike, morala sam reagirati, rekavši kako ljudi u autobusu nisu krivi što su skupo platili svoje karte i rezervacije u Novalji niti što su neki drugi u Zagrebu dobili rezervacije s brojevima njihovih sjedala. Na kraju je na zagrebačkom kolodovoru ostalo dvadesetak ljudi. U tome prepucavanju moglo se čuti kako je riječ o putnicima koji su se trebali nekim drugim autobusom voziti do Nove Gradiške, ali im se njihov autobus pokvario. Naposljetku je naš autobus nepredviđeno svratio i u Novu Gradišku, zbog čega se putovanje otegnulo za 45 minuta - rekla nam je.

Šojat smatra da bi hrvatski prijevoznici trebali postati manje gramzivi, trebali bi biti i pristojniji te čovječniji. Također ne bi smjeli bezobrazno odbrusivati putnicima na pitanje kada će autobus stići na odredište niti okretati glavu od fizičkog i verbalnog obračuna među putnicima oko dvostruko prodanih rezervacija.

Pokušali smo čuti što o ovome incidentu kažu u APP-u, ali do zaključenja broja nismo uspjeli dobiti odgovor. D.C.

Najčitanije iz rubrike