Osijek
DIVLJE PARKIRALIŠTE NA BIVŠOJ BENZINSKOJ NA GAJEVU TRGU

Automobili blokiraju pristup punionici za električna vozila
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.

Dok je većini vozača pronalazak slobodnog parkirnog mjesta u samom centru grada velik problem, nekima je još veći problem platiti parkiranje pa pronalaze slobodna mjesta gdje će to besplatno napraviti a da pri tome ne dobiju kaznu. Toga su se dosjetili brojni vozači, pa su, nakon što je zatvorena Inina benzinska postaja na Gajevu trgu, počeli parkirati automobile ispred i oko postaje stvarajući tako neugledan prizor i onemogućavajući vlasnicima električnih automobila pristup električnoj punionici, koja normalno radi. Iz dana u dan nagura se dvadesetak automobila, unatoč brojnim slobodnim parkirnim mjestima i novom parkiralištu u neposrednoj blizini.

Liljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu, izvijestila je da će stručne službe Grada Osijeka te službenici Odsjeka za promet u suradnji s predstavnicima PU osječko-baranjske obaviti izvid manipulativnih površina bivše benzinske postaje na Gajevu trgu.

- Sukladno sa zaključcima obilaska, obavit će se dopuna prometne signalizacije, a daljnje postupanje prema tako dopunjenoj signalizaciji ovisit će o pridržavanju propisa. Ta postupanja uključuju i nalaganje prometnom redarstvu sankcioniranje vozača koji parkiranjem svojih vozila ometaju kretanje pješaka i pristup parkiralištu za punjenje električnih automobila - objašnjava Belajdžić, dodajući kako su u Gradu već održani sastanci glede zatvorenih benzinskih postaja na području Osijeka.

- Na sastancima su razmatrana različita rješenja za usklađivanje razvojnih strategija Ine i prostornog potencijala Grada u sinergijskom efektu na korist svih, posebice naših sugrađana – zaključila je Belajdžić.

Ina poručuje kako će zatvorenu benzinsku postaju ili ukloniti ili prenamijeniti.

- Trenutno u Osijeku postoji nekoliko Ininih maloprodajnih mjesta koja su zatvorena. U procesu smo razmatranja različitih opcija njihovih novih namjena ili eventualnog uklanjanja. Budući da konačna odluka još nije donesena, ovoga trenutka nismo u mogućnosti dati detaljniji odgovor - poručili su iz Ine.

Na području Osijeka postoji nekoliko javnih električnih punionica. Osim već spomenute na Gajevu trgu, preostale se nalaze u trgovačkom centru Portanova, u sveučilišnom kampusu i Perivoju kralja Tomislava, ali i u Antunovcu, Našicama i Valpovu. Trenutno je punjenje u javnim punionicama još uvijek besplatno za sve korisnike, međutim, za očekivati je da će se u skorijoj budućnosti pristup, kao i preuzimanje usluge punjenja, naplaćivati kao tržišna djelatnost. J. Pejaković

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike