Regija
DVADESET MINUTA UŽASA U SLATINI

Padao led veličine kokošjeg jajeta
Objavljeno 25. srpnja, 2017.
Slatinčanka: Mislila sam da će mi sav crijep razbiti

SLATINA - Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom tučom veličine kokošjeg jajeta preksinoć je oko 21.20 sati pogodilo šire slatinsko područje, a nije pošteđena ni općina Voćin.

Tuča je trajala 20-ak minuta, ali intenzitet i veličina ledene stihije nanijeli su goleme štete na zasadima paprike, rajčice, duhana, stradali su vinogradi, kao i razne voćke, jabuke, šljive, kruške...

- Ovakvo što u svom životu nisam vidjela, bilo je leda, ali ovakvog nikada. Mislila sam da će mi sav crijep razbiti koliko je to udaralo - rekla nam je jedna vremešna Slatinčanka.

Razmjer štete će se tek vidjeti kada vlasnici svojih poljoprivrednih dobara iziđu na teren, no po fotografijama koje smo zaprimili iz raznih dijelova Slatine, slatinskih prigradskih naselja, ostalih mjesta nedaleko od Slatine i iz Voćina ne sluti na dobro. Šteta je golema. Trud i muka poljoprivrednika, vinogradara i voćara nestali su u samo 20-ak minuta sinoćnje apokalipse. Načelnik općine Voćin Predrag Filić odmah nakon prestanka tuče obišao je područje općine kako bi se i sam uvjerio u razmjere štete.

- Obišao sam općinu, štete su katastrofalne, napisao je na svom facebook.profilu načelnik Filić.D.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike