Osijek
ZAPOŠLJAVANJE ŽENA U OPĆINI ANTUNOVAC

Prijavili se za program “Zaželi”
Objavljeno 22. srpnja, 2017.

Radi smanjenja nezaposlenosti na svom području Općina Antunovac prijavila je projekt zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici na program “Zaželi” koji se sufinancira europskim sredstvima preko Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.” Prijavu je pripremila Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o., a partneri na projektu zapošljavanja žena su Hrvatski zavod za zapošljavanje Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek, Općina Vladislavci i LAG Vuka-Dunav, koji će pomoći u identifikaciji i odabiru ciljnih skupina i krajnjih korisnika projekta.

Planirana je ukupna vrijednost projekta tri milijuna kuna, provedba će trajati 30 mjeseci, a projektom je planirano zapošljavanje 25 nezaposlenih žena koje bi se skrbile o starijim osobama i osobama s invaliditetom. Ako projekt bude odobren, provest će se natječaj za zapošljavanje žena koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izišle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i slično, liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unatrag šest mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Zaposlenice će ostvariti pravo na mjesečnu plaću u iznosu minimalne plaće u RH.

Usluge koje su prema ovom Programu dostupne usmjerene su na pet glavnih područja: organiziranje prehrane, kućni poslovi i uređenje okućnice, osobna higijena i osnovna zdravstvena skrb, psihosocijalna podrška te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Usluge su prilagođene uočenim potrebama starijih osoba, a osobito potrebe za pomoći u prevladavanju usamljenosti i socijalne isključenosti. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike