TvObzor
HRT

Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Gledatelji Drugoga programa Hrvatske televizije i svi ljubitelji klapske glazbe u petak, 21. srpnja i subotu, 22. srpnja moći će uživati u izravnome prijenosu završnih večeri Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017. Riječ je o jedinstvenoj glazbenoj manifestaciji koja se već 51 godinu zaredom održava na ušću rijeke Cetine, a potekla je iz potrebe za očuvanjem bogatoga glazbenog nasljeđa Dalmacije od zaborava. Svjetska je kulturna javnost prepoznala vrijednost tradicionalnoga klapskog pjevanja i upisala ga u registar zaštićene nematerijalne kulturne baštine.

Kroz završne večeri festivala i svečano proglašenje pobjednika gledatelje će voditi HRT-ov doajen Branko Uvodić te Edita Lučić Jelić. Redatelj prijenosa je Vladimir Koščević, producent Zdravko Sandrin, a urednik Branko Uvodić. “Dio sam ove glazbene manifestacije već duže od trideset godina i svake joj se godine iznova s radošću vraćam. Čovjek sam tradicije i sve što je izvorno hrvatsko i lijepo nije mi strano, bez obzira na to je li riječ o tamburicama ili klapama”, ističe voditelj i urednik Branko Uvodić.

Osim na Drugome programu Hrvatske televizije, ovogodišnju će završnicu Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017. biti moguće pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike