Regija
ATRAKTIVAN PROSTOR

Valpovačku će Billu preuzeti Vinkoprom?
Objavljeno 20. srpnja, 2017.
Pregovori su u tijeku, nema informacije hoće li biti preuzeti i bivši djelatnici

Vezani članci

RADE, ALI DOKAD

Tko preuzima Billu u Belom Manastiru?

VALPOVO - Još otkako je u prosincu prošle godine potvrđena informacija da Spar Austrija nastavlja širenje u Hrvatskoj te da preuzima od REWE grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Svetoj Heleni i 1900 radnika, ne prestaju upiti stanovnika Valpovštine koji su se opskrbljivali u Billinu trgovinskom centru u Valpovu kakva će biti njegova budućnost.

Vrlo brzo nakon zaključenja akvizicije postalo je jasno da dionici ove priče neće biti i Billini centri u Belom Manastiru i Valpovu pa se postavilo pitanje ako neće Spar, tko će biti novi vlasnik vrlo atraktivnog prostora na dijelu koji se nalazi na samoj međi gradova Valpova i Belišća, koji je svojedobno, prije više od jednog desetljeća, podigla tadašnja našička tvrtka Minaco. Nakon nekoliko godina poslovanja njezin je novi vlasnik postala Billa. Trgovina s više od deset zaposlenika djelovala je u sklopu Poslovne zone J.J. Strossmayera u Valpovu sve do prije petnaestak dana, kada su s njezina pročelja uklonjeni i posljednji tragovi bivših vlasnika, a na vratima osvanula poruka kako je isti prostor zatvoren zbog preuređenja…

Ovih dana u dva susjedna grada proširila se informacija kako novim vlasnikom nekadašnje Bille postaje vinkovačka tvrtka Vinkoprom. U pokušaju da dobijemo točnije i podrobnije informacije o tome, stupili smo u kontakt s Marijanom Lamešićem iz Vinkoproma, koji nam na naš upit o preuzimanju odnosno kupnji poslovnog prostora Bille u Valpovu nije želio potvrdno odgovoriti, ali nagađanja nije želio ni demantirati. Rekao je tek kako su u tijeku pregovori i kako će se više informacija znati za mjesec dana. Nismo uspjeli saznati ni hoće li se u sklopu eventualnog preuzimanja Bille preuzeti i njezini bivši djelatnici ili je riječ samo o preuzimanju poslovnog prostora.

Inače tvrtka Vinkoprom, sa sjedištem u Vinkovcima, osnovana je 1990. godine i u privatnom je vlasništvu obitelji Raguž (otac Stanislav, sinovi Ivan, Vladimir i Tomislav, kći Marija). Kako se još može doznati na internetskim stranicama ove tvrtke, ona trenutačno posluje još i u Ivankovu, Vukovaru, Slatini, Daruvaru, Đakovu te Slavonskom Brodu, a uz maloprodaje u njihovom se sastavu nalaze i veleprodaja, skladište građevnog materijala, cafe-bar i pizzeria te servis. U ponudi imaju program robe za izgradnju i opremanje kućanstava i drugih objekata prilagođen tržištima prigradskih naselja i manjih gradova koje okružuju veća ruralna naselja.

Lidija ANIČIĆ
Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike