Osijek
KLIMATIZIRANA VOŽNJA S WI-FI USLUGOM

Iz Osijeka izravne autobusne linije do Splita, Istre, Krka, Paga, Vira...
Objavljeno 13. srpnja, 2017.
Zbog loše povezanosti vlakom, priliku su vidjeli autobusni prijevoznici koji nude brojne izravne linije

Za to da se do Jadrana iz Osijeka ipak ne bi moralo putovati 24 sata, kako su to u svojoj akciji “Vlakom na more” ponudile Hrvatske željeznice, pobrinule su se hrvatske autobusne tvrtke, koje su upravo u “slobodnom padu” Hrvatskih željeznica pronašle svoju računicu.

Naime, danas su autobusi u Hrvatskoj najpovoljnije prijevozno rješenje, a autoprijevozničke su tvrtke u stalnom natjecanju da svojim putnicima ponude što modernija i bolje opremljena vozila, te što kraća putovanja uz atraktivne cijene. Ovo se posebno odnosi na istočnu Hrvatsku, na koju su Hrvatske željeznice zaboravile, pa građani više i ne računaju na mogućnost putovanja vlakom.

Tako požeška autoprijevoznička kuća APP ovog ljeta nudi iz Osijeka izravne linije za Istru i Dalmaciju, te otoke Krk, Pag i Vir. Recimo kako je riječ o klimatiziranim autobusima s Wi-Fi uslugom pa je putovanje do mora zapravo vrlo ugodno. Ta tvrtka tijekom srpnja i kolovoza nudi šest direktnih linija do mora iz Osijeka, a među njima je i ona do Crikvenice i Baške, koja vozi šest dana u tjednu, te do odredišta stiže za osam i pol sati. Tu su svakodnevno i dvije linije Osijek - Split, na kojoj ćete do Šibenika putovati deset sati. Cijena je ovog putovanja u jednom smjeru 271 kunu. Do Splita se nudi i linija preko BiH, i to petkom i nedjeljom, a putovanje po cijeni od 293 kune traje devet sati. Svakodnevno je moguće direktno iz Osijeka i do Pule, Poreča i Rovinja, sve do kraja kolovoza. Primjerice, do Poreča ćete putovati sedam i pol sati.

Izravne linije iz Osijeka nudi i osječki Panturist, i to za Rijeku, Poreč, Pazin, Novigrad, Umag, Zadar, Biograd n/M, Šibenik, Trogir, Split i Imotski. Tako oni, primjerice, voze do Umaga 9,15 sati, a do Šibenika 15 minuta kraće od svojih konkurenata iz Požege, odnosno 9,45 sati, te su 10 kuna jeftiniji.

Za one hrabre i spremne na moguću avanturu, tu je i varijanta zajedničkog prijevoza osobnim vozilom preko aplikacije poput one Bla-bla car, gdje smo pronašli ponudu za putovanje do Dubrovnika za 160 kuna po osobi i predviđeno trajanje od devet i pol sati.

Nefreteta Z. EBERHARD
ZRAKOPLOVOM DO DUBROVNIKAZA SAT VREMENA I 370 KUNA

Najbrže do mora iz Osijeka stiže se avionom, i to do Rijeke, Pule, Splita i Dubrovnika. Tako zrakoplovi Trade Aira voze do Rijeke utorkom i četvrtkom, do Pule ponedjeljkom i petkom, do Splita ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, a cijene povratne karte su od 70 eura naviše. Iako su karte gotovo rasprodane, uspijete li pronaći još pokoje slobodno mjesto u zrakoplovu do Dubrovnika koji leti utorkom i četvrtkom, povratna će vas karta stajati od 60 eura, odnosno 450 kuna naviše. Tu su i letovi Croatia Airlinesa za Split i Dubrovnik, a karte se kreću od 370 kuna u jednom smjeru naviše.

cijene

MNOGIMA JE AUTOBUS NAJPOVOLJNIJI

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA NA LIJEVOJ OBALI

Prvosvibanjsko druženje uz grah, roštilj i dobro društvo

TRAVANJ PROTEKAO U ZNAKU DJEČJE KNJIGE

Andersenove bajke ne blijede

TEEN ZBOR INSTITUTA POLIFONIJA

Prva nagrada s pohvalom cum laude u Belgiji

Najčitanije iz rubrike