Osijek
TEEN ZBOR INSTITUTA POLIFONIJA

Prva nagrada s pohvalom cum laude u Belgiji
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Ponosni smo što smo prvi put u međunarodnom zborskom svijetu predstavili naš Teen zbor Instituta za zborsku glazbu Polifonija, koji je na svom prvom natjecanju, na 72. European Music Festival for Young People u Neerpeltu, Belgija, osvojio prvu nagradu s posebnom pohvalom Cum laude, pohvalili su se na mrežnim stranicama Osječki zumbići.

Zbor je predvođen dirigenticom Anjom Papa Peranović i klavirskim suradnikom Mihaelom Ferčecom izveo skladbe Henryja Purcella, Aarona Coplanda, Borisa Papandopula, Goedele van Kerkhoven i izvornu narodnu pjesmu iz Slavonije te osvojio simpatije publike i pohvale pet članova međunarodnog stručnog žirija. "Sretni smo jer se ovim velikim uspjehom nastavlja bogata tradicija zborske izvrsnosti koju u Polifoniji njegujemo već duže od 30 godina", dodaje se u objavi i zahvaljuje dirigentici, klaviristu, svim pjevačima te roditeljima i svim podupirateljima koji su Teen zboru omogućili nastup u Belgiji.

“Kažu da lider nije onaj koji stvara sljedbenike nego nove lidere! Davor Dedić i ja danas smo još jače nego inače ponosni na naše mlade lidere Anju Papa Peranović, Mihael Ferčeca i Teen zbor Instituta za zborsku glazbu Polifonija”, komentira s ponosom na svom FB profilu dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

KULTURNO-TURISTIČKA MANIFESTACIJA

Noć tvrđava udružila je kulturne ustanove

OSJEČKI SDP-OVCI MARIJAŠEVIĆ I PILIŽOTA KONTRIRAJU "HODAČIMA"

Ne hodu za redukciju ljudskih prava - ovo je Osijek, Hrvatska, a ne Poljska i Afganistan

OTVOREN JE NATJEČAJ - PRIJAVITE SE

Najbolji maturantski slogan je...

Najčitanije iz rubrike