Regija
PRIPRAVA ZA EUHARISTIJSKI KONGRES

U Slatini dekanatska postaja na blagdan
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

SLATINA

Protekli je petak za katoličke vjernike, za slatinsku Župu sv. Josipa, bio višestruko značajan. Nakon više od 60 godina, Župa sv. Josipa bila je domaćin euharistijske postaje Slatinskog dekanata, obilježen je blagdan Presvetog Srca Isusova, a bio je to i zavjetni dan grada Slatine. Stari zapisi u crkvenim knjigama kažu da je blagdan Srca Isusova zavjetni dan za grad Slatinu, jer se toga dana 1918. godine 219 slatinskih obitelji zavjetovalo Srcu Isusovu na vjernost i pobožnost i stavilo se pod njegovu zaštitu.

Župa sv. Josipa bila je i domaćin euharistijske postaje Slatinskog dekanata kao priprave za biskupijski euharistijski kongres koji će biti održan u Požegi 24. rujna.

Misno slavlje predvodio je požeški biskup mons. Antun Škvorčević u koncelebraciji sa svećenicima Slatinskog dekanata. Nekoliko tisuća okupljenih vjernika iz župa Slatinskog dekanata u svečanoj tijelovskoj procesiji prošlo je slatinskim ulicama braće Radić i Josipa Jurja Strossmayera prema obližnjoj župnoj crkvi bl. Ivana Merza. Kongres je završen biskupskim blagoslovom u crkvi bl. Ivana Merza.P.Ž.

Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike