Osijek
GODIŠNJI KONCERT TŠ BATOREK

U rasprodanoj dvorani
osječkog HNK proslavili
24. obljetnicu djelovanja
Objavljeno 22. lipnja, 2017.

TŠ Batorek u utorak je pred punom dvoranom HNK u Osijeku svojim godišnjim koncertom proslavila 24. rođendan. Karte za koncert rasprodane su već u prvih nekoliko dana od puštanja u prodaju, što samo govori o kvaliteti i prepoznatljivosti te osječke glazbene škole.

Na svojoj 24. obljetnici TŠ Batorek predstavila je svih stotinjak učenika škole u gitarskim i tamburaškim sekcijama, uz goste s estrade s kojima je surađivala protekle radne sezone. U prvom dijelu programa u 11 točaka predstavio se mlađi kadar tamburaša i gitarista, uz voditelja ispred orkestra Hrvoja Harkanovca te mještoviti pjevački zbor HKUD-a Željezničar, kao i gitaristi uz pratnju dirigenta Matka Brekala i solista Luku Valentića.

U drugom dijelu koncerta članovi TŠ Batorek publici su uz pomoć tamburaškog orkestra Osječko-baranjske županije u 14 atraktivnih točaka i videozid dočarali svoje nezaboravno iskustvo na turneji u Kini, gdje su početkom travnja ove godine tamburom promovirali hrvatsku kulturnu baštinu. Potom su publiku svojim nastupima nastavili oduševljavati solisti Andrej Pezić, profesor harmonike, vokalna solistica i estradna zvijezda u usponu Mia Dimšić te Predrag Stojić, tenor HNK u Osijeku i čest gost na putovanjima TŠ Batorek. Mia Dimšić članica je TŠ Batorek već nekoliko godina, a svoju je karijeru već uspjela razviti do tih visina da u posljednje vrijeme ne silazi s prvog ili drugog mjesta hrvatskih glazbenih top-ljestvica. Doznajemo da ona redovito dolazi na probe i putuje s orkestrom na festivale kao i svi drugi članovi. Plesni klub Fenix sa TŠ Batorek surađuje dvadesetak godina, stoga i nije čudno što su na ovoj obljetnici nastupili njegovi izvrsni plesači Ivan Gis i Igor Matić. Oni su i proteklih godina gostovali na koncertima TŠ Batorek, a ovaj su put na vizualno atraktivan način dočarali kompozicije koje je izvodio orkestar.

Orkestrom su dirigirali Slaven Batorek i Matko Brekalo, a cijeli program vodila je Ana Jurković, studentica glume na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. U rujnu ove godine orkestar ponovno gostuje u Kini, ovaj put s pjevačkim zborom HKUD-a Željezničar. Za 25. godišnjicu škole publiku će posebnim koncertom podsjetiti na bivše članove, koji sada ili uspješno rade na estradi, ili su članovi poznatih orkestara, a obljetnicu će popratiti prigodnom monografijom. J. Pejaković

GOSTOVALI OD FRANCUSKE DO KINE

- U gotovo četvrt stoljeća postojanja i djelovanja TŠ Batorek mnogo se toga promijenilo. Kada smo počeli, škola je, prve godine, imala 23 učenika, a od četvrte godine do danas uvijek imamo više od 100 učenika. Naš je orkestar u 24 godine gostovao u brojnim zemljama svijeta, od Francuske, Ukrajine, Bugarske, Kanade, Brazila do Kine i svake godine dobivamo sve više poziva na međunarodne festivale. Trudimo se, a čini nam se da u tome i uspijevamo - kaže Franjo Slavko Batorek, osnivač i voditelj TŠ Batorek.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike