Regija
URUČEN CERTIFIKAT

Županjska OŠ Ivana Kozarca dobila ekostatus
Objavljeno 14. lipnja, 2017.

ŽUPANJA - Osnovnoj školi Ivana Kozarca u Županji dodijeljen je status Međunarodne ekoškole, a certifikat je uručen ravnatelju, prof. Vladimiru Jozanoviću. Škola duže vrijeme poklanja veliku pozornost razvoju svijesti učenika i učitelja o brizi za zaštitu okoliša, što je vidljivo i u školi i prostoru oko školske zgrade. Posebna briga poklanja se pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada, racionalnog korištenja energije i vode i uređenju školskog okoliša. Ovo priznanje kruna je brojnih provedenih ekoloških aktivnost s kojima je upoznata i Udruga Lijepa Naša sa sjedištem u Zagrebu. U povodu stjecanja statusa priređen je Dan ekoškole, a svečanost je počela podizanjem zelene zastave na jarbol u školskome dvorištu. Nastupio je i školski zbor, održane su radionice, izložbe i prezentacija radova učenika na temu ekologije, predstavljena je zdrava prehrana, ali i tematska cjelina što su jeli naši stari. Ekološka promišljanja, ekološko djelovanje i ekološki način života dali su školi prepoznatljiv pečat.

- To nam je velika nagrada, ali i poticaj za daljnje ekološke aktivnosti i projekte kojima se briga za okoliš, zdrav život i pravilna prehrana promiču kao trajne vrijednosti i način života. Zahvaljujem učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i svima koji su na bilo koji način omogućili stjecanje statusa Međunarodne ekoškole - kaže ravnatelj Jozanović. Zahvalio je i Gradu Županji, TZ-u, tvrtki Čistoća, županjskoj Šumariji i OPG-u Lucić koji su dali veliki doprinos u cijelom postupku.

Ravnatelj je poručio kako je sretan i ponosan što učenici rado sudjeluju u svim aktivnostima jer vrlo je bitno odgojiti i obučiti mlade generacije i učiniti ih osjetljivima po pitanjima zaštite okoliša. Proglašeni su i najbolji eko razredi i najekoučionice o kojima je odlučilo Povjerenstvo imenovano od strane školskog Ekoodbora. Pobjednik u kategoriji razredne nastave je 1.a razred učiteljice Ljiljane Bernatović, a u kategoriji predmetne nastave najuspješniji su bili učenici 8.a razreda učiteljice Marije Spajić.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

NIJE ZA MLAĐE OD 16 GODINA

Predstava “Čudo u Poskokovoj Dragi”

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike