Regija
U POVODU SVETKOVINE SV. FLORIJANA

Polaznici DV-a Zeko sa slatinskim vatrogascima
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
SLATINA



Obilježavajući svetkovinu sv. Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, polaznici Dječjeg vrtića Zeko sa svojim tetama posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina, gdje su upoznali vatrogasnu opremu. Prva skupina kod slatinskih vatrogasaca bili su Leptirići i njihove tete Marina Macinger i Emina Bljakaj Vulić te pomoćnica Marija Fišer, a kasnije su ih posjetile i druge vrtićke skupine slatinskoga Zeke.

Nakon kratkog razgovora o poslovima vatrogasaca, voditeljica smjene Antonija pokazala je mališanima različitu odjeću i obuću koju vatrogasci nose u različitim intervencijama i opremu koju imaju vatrogasna vozila, vatrogasac Hrvoje pomogao im je da se popnu u kabinu i vide kako se vozi vatrogasno vozilo, a član potražnog tima K-9 Tomislav pokazao im je kako s potražnim psom Billyjem pronalazi u nesreći zatrpanu osobu. Nekoliko najhrabrijih vrtićaraca također je odglumilo zatrpanu žrtvu koju Billy pronalazi pa im je to bilo dodatno iskustvo za pamćenje.

Na kraju, s kacigama na glavi, svi su isprobali držati mlaznicu, ali nisu gasili vatru, nego su nastojali mlazom vode srušiti plastičnu bocu s postolja. I svi su bili vrlo uspješni pa se većina izjasnila da bi rado bili vatrogasci. P.Ž.
Možda ste propustili...

U VATROGASNOM DOMU U GORNJIM BAZJAMA

32 novih voditelja pomlatka i mladeži

NADBISKUPIJSKI SUSRET 25. SVIBNJA

Ministranti će se družiti u Županji

Najčitanije iz rubrike