Osijek
NEMAJU IZBORA

Unijapapir zatvorio reciklažno dvorište
Objavljeno 23. svibnja, 2017.

Prvo reciklažno dvorište otvoreno u Osijeku, ono Unijapapira u Strossmayerovoj ulici, nažalost, zatvorilo je svoja vrata. Bar kada je u pitanju mogućnost odlaganja sortiranog otpada.

Unijapapir danas posluje unutar grupacije DS Smith, a iz zagrebačke središnjice priopćili su kako je do zatvaranja došlo “zbog činjenice da se na reciklažnom dvorištu ostavljaju različite vrste otpada, za koje nije riješen daljnji način obrade”.

- Više nismo pronalazili način da ga vodimo sukladno našem opredjeljenju o skupljanja otpada radi njegova ponovnog korištenja - priopćili su iz središnjice DS Smith Unijapapir Croatia.

O toj odluci obavijestili su i Grad Osijek, koji je dijelom sudjelovao u financiranju rada reciklažnog dvorišta.

Unijapapir je za Osijek od 1960., kada je na ovoj adresi otvorio pogon, bio sinonim za prikupljanje i otkup starog papira. Generacije osječkih školaraca svih ovih godina su prikupljajući stari papir zarađivale novac za školske izlete.

Iako se reciklažno dvorište zatvara, u pogonu ostaje postrojenje za sortiranje starog papira i kartonske ambalaže.

A Osječanima su i dalje na raspolaganju dva reciklažna dvorišta, kojima gospodari Unikom, veliko - na Jugu II (kod sportske dvorane), te manje - odlagalište Lončarica Velika. D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike