Regija
BRANITELJ BEZ PLAĆE I MIROVINE

Rudolf Kokorić dobio kontejner
Objavljeno 22. svibnja, 2017.

NOSKOVCI

Rudolf Kokorić (67) nikad se nije ženio, nema roditelje, nema nikoga od rodbine i živi sam na kućnom broju 56 u Noskovcima, u općini Čađavica. Stara kuća počela se urušavati, a Kokorić nije u radnom odnosu i nema nikakvih prihoda, pa je zahvaljujući općini u njegovo dvorište stigla nova kuća, stambeni kontejner.

Kokorić je prije Domovinskog rata radio u Zagrebu kod privatnika, ali nije bio prijavljen i nikakva prava iz radnog odnosa nije ostvario. Izbijanjem rata vraća se u Noskovce i nastanjuje u roditeljskoj kući, bez posla i bez ikakvih primanja. Doznajemo da je nekad bio alkoholičar, ali prestao je piti i dosta je načitan. Sudbina mu, međutim, nije bila naklonjena. Obratio se Općini, pa je upravo zahvaljujući brizi općine Čađavica Kokorić već godinama korisnik Centra za socijalnu skrb iz Slatine.

U njegovoj kući podupirači drže grede, a da nema njih, kuća bi se već potpuno urušila. Pokušavali su s Centrom za socijalnu skrb pronaći model kako da mu pomognu i nađu odgovarajući smještaj. On ne želi udomiteljstvo, pa su mu htjeli popraviti prednji, urušeni dio kuće. No, predračun je bio velik, a Centar ima ograničene mogućnosti u takvim slučajevima i ne može, baš kao ni općinski proračun, podnijeti takve troškove. No doznali su da bi se Kokoriću eventualno moglo pomoći preko Ministarstva gospodarstva, odnosno Robnih zaliha, kako bi dobio na korištenje jedan od stambenih kontejnera koje Vlada ima u Robnim zalihama.

– U ime Općine podnijeli smo zamolbu Robnim zalihama i Vlada je pozitivno riješila našu zamolbu. Potpisali smo ugovor s Ministarstvom gospodarstva i ono je o svom trošku dopremilo stambeni kontejner u Noskovce. Ovaj tjedan dogovorit ćemo s HEP-om priključak struje i kupit ćemo mu nešto od najnužnijeg namještaja - poručuju iz Općine.P.Žarković

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike