Regija
KIŠA IH NIJE OMELA

Na prvoj probi Sinjske alke u Vukovaru pao i pogodak „u sridu“
Objavljeno 29. travnja, 2017.

VUKOVAR – Alkar Jure Domazet Lošo prvi je pogodio „u sridu“ na današnjoj prvoj probi alkara na trkalištu u Županijskoj ulici u Vukovaru gdje će se Svečana Sinjska alka trčati 6. svibnja, u čast hrvatskih branitelja grada heroja i cijele Hrvatske. To je inače, 4. put da Sinjska alka u svojoj 302 dugoj povijesti, „izlazi“ iz Sinja.


–Trkalište je super, jedino nam kiša kvari trening, ali bit će sve dobro. Pogodio sam prvu sridu na vukovarskom trkalištu – zadovoljan je bio alkar Domazet Lošo kojem će alka u Vukovaru biti četvrta koju dosad trči, dodavši kako su „sinjski alkari u Vukovaru dočekani širokom dobrodošlicom“. Prvi trening održan je na trkalištu u Županijskoj ulici u subotnje poslijepodne unatoč kiši koja je neprestano padala, pred 100-tinjak okupljenih gledatelja. Zadovoljan organizacijom u Vukovaru bio je i alajčauš Ivica Filipović Grčić. –Trening je počeo, zadovoljni smo, dosta je slično sve kao kod nas u Sinju. Očekujemo da u Vukovaru bude što više pogodaka „u sridu“ – kazao je zapovjednik alkara. Inače, alkari će narednih dana na trkalištu u Županijskoj ulici u Vukovaru trčati po tri probne trke, otvorene za građanstvo.


Kišno je vrijeme međutim, prethodno omelo planiranu povorku alkara na konjima Trpinjskom cestom u gradskoj četvrti Borovo naselje. No, alkari ipak nisu propustili da podno spomen-obilježja generalu Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti, poginulom u obrani Vukovara 1991. godine, upale svijeće, a počast poginulima u obrani Vukovara u Domovinskom ratu su polaganjem upaljenih svijeća odali i kod nekadašnje ratne bolnice u podrumu bivšeg Borovo Commerca. Također, prijepodne su položili vijenac i upalili svijeće i kod spomen obilježja na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
Pred dolazak na trkalište, alkare i njihove konje blagoslovio je vukovarski župnik i gvardijan fra Ivica Jagodić.

S.Butigan

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike