Regija
RADOVI U POSLOVNOJ ZONI PODGORAČ

Investitorima daju 10.000 kuna za svako radno mjesto
Objavljeno 29. travnja, 2017.

Na prigodnoj svečanosti jučer su u poslovnoj zoni u Podgoraču otvoreni radovi na izgradnji trafostanice i niskonaponske mreže, ujedno prve faze izvedbe komunalne infrastrukture. U sljedećim fazama predviđena je izgradnja vodovoda, kanalizacije, prometnica i javne rasvjete na gotovo osam hektara poslovne zone, koja će imati proizvodnu i trgovačku namjenu. Zona je locirana u neposrednoj blizini državne ceste Našice – Đakovo i županijske ceste Našice – Osijek, 10 kilometara od željezničkog kolodvora u Markovcu Našičkom te 50 kilometara od zračne i tranzitne luke u Osijeku. Tu je i blizina autoceste Osijek – Zagreb. Vrijednost komunalnog opremanja poslovne zone je šest milijuna kuna, a radova na izgradnji električne mreže 1,4 milijuna kuna, koje sufinancira Hrvatska elektroprivreda. Predviđeni rok završetka kompletne komunalne infrastrukture je kraj 2018. godine, nakon čega počinje gradnja poslovnih objekata.

Osim HEP-a, partner Općini Podgorač komunalna je tvrtka Našički vodovod, koja će sufinancirati izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže, te Osječko-baranjska županija, koja je sufinancirala izradu projektno-tehničke dokumentacije. Stoga su radove otvorili osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i načelnik općine Podgorač Goran Đanić. Svečani početak radova u poslovnoj zoni blagoslovio je župnik Župe sv. Nikole u Podgoraču, vlč. Željko Benković. Načelnik Goran Đanić prigodom otvorenja istaknuo je da Općina zainteresiranim poduzetnicima za njihov ulazak u zonu nudi velike pogodnosti za otvaranje novih radnih mjesta. Naime, Općina Podgorač omogućit će investitorima da zemljište dobiju već za jednu kunu.

- Svaki poduzetnik dobit će za kunu kvadrat opremljenog zemljišta, bit će oslobođen plaćanja komunalnog doprinosa, a sljedećih deset godina plaćanja svih komunalnih nameta Općini te će dobiti i 10.000 kuna za svako novo radno mjesto – kazao je podgorački načelnik Đanić. Na kraju je istaknuo veliku važnost ovog projekta za cjelokupni razvoj podgoračkog kraja.

- Današnji početak radova osigurava kvalitetan iskorak u gospodarskom razvoju općine Podgorač i organiziranju života na njezinu području. Uz lanjski projekt izgradnje nastavno-sportske dvorane, ovo je druga najznačajnija investicija na području Općine. Ovo je projekt Slavonija i projekt koji će otvoriti 100 radnih mjesta. Na ovaj način ne samo što osiguravamo gospodarski razvoj nego i opstojnost općine – rekao je Đanić.

Investiciju, koja je financijski najvećim dijelom zatvorena, kao i pogodnosti investitorima, pozdravio je župan Vladimir Šišljagić, koji je naglasio kako vjeruje da će rok završetka svih radova biti ispunjen.

Snježana FRIDL
U županiji 83 poslovne zone

”Ulaganje u zonu zapravo je ulaganje u poduzetništvo i gospodarstvo, ali prije svega u radna mjesta. Nadam se da će poslovna zona biti i segment koji će spriječiti odlazak mladih iz ovih krajeva”, rekao je župan Šišljagić. Istaknuo je da je podgoračka zona jedna od 83 zone u Osječko-baranjskoj županiji, od kojih su 33 komunalno opremljene.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike