Regija
STIŽU NJEMAČKI GOSTI

Slavonski pansioni i OPG-ovi ponuđeni njemačkim gostima
Objavljeno 29. travnja, 2017.
Ponuda turističkih izleta na istok Hrvatske rijetko se može vidjeti i u hrvatskim turističkim agencijama...

Prvi put, bar kada je riječ o proteklih 25 godina, jedna je njemačka turistička agencija u svoju ponudu putovanja uvrstila i Slavoniju.

Ova vijest zaslužuje pozornost s obzirom na to da se ponuda turističkih izleta na istok Hrvatske rijetko može vidjeti i u hrvatskim turističkim agencijama. Također i zbog toga što poznati turistički djelatnik i dobitnik prošlogodišnje nagrade za životno djelo Hrvatske turističke zajednice Selimir Ognjenović ispunjava svoje obećanje da će već iduće godine u Slavoniju dovoditi tisuću njemačkih gostiju. O njemu i nizu aktivnosti koje poduzima proteklih mjeseci na svome najvećim dijelom emotivno motiviranom projektu turističkog oživljavanja Slavonije, pisali smo u Glasu Slavonije u nekoliko navrata.

Konretno, njemački turoperator I.D. Riva Tours iz Münchena, koji je u Ognjenovićem vlasništvu, u prigodnom oglasu u vrlo čitanom Münchner Merkuru, objavljenom uz čestitku tom listu koji slavi 70 godina postojanja i rada, istaknuo je posebnu ponudu putovanja u Hrvatsku u kojoj je i novost - Slavonija.

Pri tome se njemačke goste poziva na otkrivanje Slavonije - najljepše hrvatske tajne. Naputak je istraživačima da se otisnu na putovanje u, kako su je nazvali, zelenu Hrvatsku i uživaju u netaknutoj prirodi, romantičnim gradovima i selima, mnogim idiličnim kutovima i lijepim zaštićenim prirodnim područjima te krajoliku koji je oblikovalo Panonsko more. Naravno, daleko od gužve.

Pred potencijalnim njemačkim gostima izdvojena je i ponuda smještaja u osječkom pansionu Maksimilijan u Tvrđi, Didinom konaku u Kopačevu i seoskom imanju Zlatni lug u Požegi.

Igor MIKULIĆ

Njemačke goste poziva se na otkrivanje Slavonije - najljepše hrvatske tajne

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike