Osijek
DJECI PREDSTAVLJENA SLIKOVNICA “MEDVJED, OVAN I MED”

Prof. Tucak otkrio djeci tajne iz košnice
Objavljeno 22. travnja, 2017.

U sklopu tradicionalne manifestacije Noć knjige, na Odjelu za rad s djecom i mladima GISKO-a u petak je, doduše prijepodne, održana promocija slikovnice Zvonimira Tucaka “Medvjed, ovan i med”. Prof. dr. Zvonimir Tucak na samom je početku druženja mališane na interaktivan način upoznao s pčelinjom košnicom, njezinim dijelovima, zaštitnim pčelarskim odijelom, a potom nastavio razgovor s djecom o tome što rade pčele, što je to saće, kako nastaje med i o ostalim tajnama radišnih pčela. Djeca su tako iz prve ruke imala priliku doznati zašto pčele noću ne lete i što treba poduzeti nakon pčelinjeg uboda. Ipak, najviše su se radovala samoj priči o medvjedu, ovnu i medu koju im je na zanimljiv način ispričala Dubravka Pađen-Farkaš, ravnateljica GISKO-a, i sama autorica slikovnica za djecu.

Mališani su imali priliku opipati i pomirisati saće, okusiti med te odjenuti zaštitno odijelo pčelara, što ih je posebno zabavilo.

Istodobno se u knjižari Nova održao program “Morski vrag u knjižari Nova!” za znatiželjne vrtićance. Družili su se, popričali o knjigama, o razlikama između knjižare i knjižnice, a potom su se počastili slatkišima. Cilj je ovoga programa naviknuti djecu da dolaze u knjižaru, naučiti ih da se u knjižaru ne mora doći samo kupiti knjigu nego i vidjeti što ima novo, malo prelistati knjige i družiti se. Naziv je programa “Morski vrag u knjižari Nova!” inspiriran zaštitnim znakom Noći knjige 2017., koji sadrži morskog vraga. I. Urbanek/S. Pavić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike