Regija
OBILJEŽEN DAN OPĆINE

Čaglin konačno rješava probleme
Objavljeno 22. travnja, 2017.

ČAGLIN

Općina Čaglin svečano je obilježila svoj dan u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika. Kod spomen-obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na groblju u središtu Čaglina položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage služena je sveta misa koju je predvodio župnik, vlč. Milan Klobučar.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u dvorani Lukas nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenici župana Željko Jakopović, Ferdinand Troha i Miroslav Grozdanić, predsjednik Skupštine županije Marijan Aladrović, gradonačelnici Pakraca, Pleternice, Kutjeva i Lipika - Anamarija Blažević, Antonija Jozić, Josip Budimir i Vinko Kasana, zamjenici gradonačelnika Požege Darko Puljašić i Mario Pilon, načelnici općina Velika, Jakšić i Kaptola - Vlado Boban, Ivica Kovačević i Mile Pavičić, predstavnici policije, vojske, javnih ustanova, tvrtki, gospodarstvenici i kulturni djelatnici.

- Mi vijećnici borimo se za svaki kutak ove naše općine, svako mjesto mora biti povezano bar sa tri metra širine asfaltne ceste. Treba nam i želimo imati i plin kao energent, jer nećemo u poduzetničku zonu dovući investitora i kazati da loži na drva. Ovaj prostor traži značajna ulaganja, ali s državne razine, jer bez toga nema napretka koji mi želimo - kazao je predsjednik Vijeća Ivan Demše.

– Godina iza nas, uz brojne probleme, donijela nam je određeni napredak, nakon godina zaustavljanja i zapostavljanja – istaknuo je načelnik Dalibor Bardač, napominjući da Općina nema ni kune kredita i neplaćenih računa.

– Sada su nam se pružile prilike s EU fondovima, treba imati projekte i uzeti novac. Moramo se boriti da svaki problem pretvorimo u zadatak i da ga rješavamo, a Dalibor Bardač upravo tako i radi - obratio se u ime svih načelnika i gradonačelnika Ivica Kovačević.

- Bilo je i težih situacija, ali ovdje se nije kleknulo, a neće ni ubuduće - optimistično je zaključio župan Tomašević. AGM Kruna

Uručene nagrade

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade. Nagradu za životno djelo dobio je liječnik u mirovini Ileš Juhas, dr. med. spec. obiteljske medicine, koji je 35 godina liječničkog staža proveo u ambulanti u Čaglinu, a i ostao Čaglinčanin. Nagrade su dobili i izvrsna učenica Dragana Pačina, izvrstan student Eugen Jakopović i najbolje obiteljsko gospodarstvo s muznim kravama OG Majetić, vlasnika Tomislava Majetića.

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike