TvObzor
AXN ADRIA: NOVA SERIJA “ZDRPI I BRIŠI”

Londonsko podzemlje, kriminal i potjera za zlatom
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Serija “Zdrpi i briši” vrti se oko grupe dvadesetineštogodišnjaka koji nailaze na kamion pun zlatnih poluga, te su iznenada uvučeni u svijet visokoorganiziranog kriminala. Moraju se brzo naučiti snalaziti u opasnom podzemlju Londona, kao korumpirani policajci, pokvareni borci, međunarodni mafijaši i lokalni zlikovci.

Scenarist i redatelj Alex De Rakoff razvio je seriju prema kultnoj kriminalističkoj komediji “Zdrpi i briši” koju potpisuje Guy Ritchie, a govori o potjeri za dijamantima, gangsterima te ilegalnim boksačkim mečevima.

Najozloglašenija krađa

Serija kao podlogu ima istiniti događaj i jednu od najozloglašenijih krađa u modernoj britanskoj povijesti, a zlato nestalo te 1983. većinom do danas nije nađeno. Serija je utjelovila duh filma, ali ispričala potpuno novu priču s novim likovima i smjestila se u današnji London, ujedno portertiravši svijet kriminala, ali i odnose među ljudima.

Albert Hill, Billy Ayers i Charlie Cavendish-Scott prijatelji su iz djetinjstva koji se snalaze uz sitne prijevare i male naknade od Billyjevih ilegalnih boksačkih mečeva. Albertov otac je Vic Hill, pljačkaš banke, lokalna legenda koji je zatvoren kada je Albert imao samo 10 godina. Billy je siroče koji nikad nije upoznao oca, irskog putnika koji je umro na dan njegova rođenja, a Charlie živi s ekscentričnim roditeljima koji su to samo na papiru.

Charlie je jako pametan, ali neposložen, te pokušava impresionirati Alberta i biti zlikovac. Billy je Albertova desna ruka i samo se slože s njegovim odlukama, a Albert je vođa grupe, te osoba koju svi pitaju za rješenje problema dok on živi u sjeni oca. Trojcu se priključuju dvije lukave žene. Lotti Mott djevojka je lokalnog mafijaša Sonnyja Castilla koja želi dio ulova, a Chloe Koen je dosjetljiva Amerikanka koja ima veze i ideje kako premjestiti zlato. U priču je uključen i Vic Hill, Albertov otac i mafijaš koji i dalje poslove vodi iz zatvora, kao i Bob Fink, pokvareni policajac koji je uhitio Vica i sada lovi Alberta i zlato, te Lily, brižna Albertova majka, koja ima svoje mjesto u podzemlju i bori se za svoga sina. Svi se oni i njihovi međusobni odnosi nalaze u središtu ove “snatch” priče.

Sjajna postava mladih glumaca

Sjajna postava mladih glumaca čini okosnicu ove uzbudljive serije. Charliea glumi Rupert Grint, poznat po ulozi Rona Weasleyja u filmovima Harry Potter, nakon čega je glumio u nizu filmova kao što su “Wild Target” i “Into The White”.

Alberta glumi Luke Pasqualino, poznat po nagrađivanoj ulozi D’Artagnana u BBC-evom projektu “The Musketeers”, a pozornost je zaokupio ulogom problematičnog tinejdžera u seriji “Skins”. Lucien Laviscount glumi Billyja Ayersa, a ovaj novi talent u usponu u SAD-u, kao i UK-u, već je poznat po ulogama u “Scream Queens”, “Grange Hill”, “Waterloo Road”, “Skins”, kao i najdužoj UK seriji “Coronation Street”.

Stephanie Leonidas glumi Chloe, a od djetinjstva naovamo okušala se u televizijjskoj glumi, filmu i kazalištu. Najnoviji projekt je CBS-ova serija “American Gothic”, dok je glumila i u serijama “Defiance”, “Killjoys”, “Poirot”, ili “Midsomer Murders”. Lotti je utjelovila Phoebe Dynevor koja je svoju karijeru počela u britanskoj seriji “Waterloo Road”, nakon čega se pojavljivala u glavnim ulogama u serijama “Dickensian”, “The Village”, “Prisoners Wives”, “Musketeers” i “Monroe.”

Seriju “Zdrpi i briši” i priče o londonskom podzemlju, kriminalu i potjeri za zlatom, može se pogledati na AXN Adriji od 24. travnja, u stalnom tjednom terminu od 21 sat. Prva sezona serijala sadrži ukupno 10 epizoda. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike