TvObzor
HRT: 25. ROĐENDAN EMISIJE “DOBRO JUTRO, HRVATSKA”

Spoj tradicionalnog i suvremenog
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Popularna mozaična emisija “Dobro jutro, Hrvatska” Hrvatske radiotelevizije (HRT) u četvrtak, 27. travnja, obilježava 25. obljetnicu neprekinutoga emitiranja. Ekipa emisije rođendan će proslaviti radno posjećujući četiri hrvatske pokrajine: Slavoniju i Baranju, Dalmaciju, Istru te središnju Hrvatsku. Prošloga je četvrtka dio emisije emitiran uživo iz Umaga, 20. travnja “Dobro jutro, Hrvatska” posjetila je Supetar, a 27. travnja, na sam rođendan, emisija će se emitirati iz Vukovara te iz zagrebačkih studija na Prisavlju i u Bogovićevoj ulici.

“Dobro jutro, Hrvatska” jedna je od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije koja je u dva i pol desetljeća doživjela brojne promjene, ali je uvijek ostala rado gledana. Tajna njezine dugovječnosti nalazi se u bavljenju stvarnim životnim temama građana, od malih do ozbiljnih, kao što su, između ostalih, ovršni zakoni, europski fondovi, porezna davanja, problemi lokalnih uprava, nezaposlenost, državni projekti, zdravstvo, školstvo, promet i aktivnosti u civilnome društvu. Emisija prati i zbivanja u vezi s nacionalnim manjinama, prigodno obilježava praznike, blagdane i obljetnice, a u njoj ne manjka ni kulturnih događaja, a ni zabave.

Šest dana u tjednu s gledateljima su od ranoga jutra u televizijskome programu poznata voditeljska lica – Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Jelena Pajić, Frano Ridjan, Ljiljana Vinković, Daniela Trbović, Ognjen Golubić i Zlata Mück.

“Od 1992. godine, otkad se emitira, nismo se nikad pretvarali i nikada nismo glumili nešto što nismo. Bili smo i ostali uvijek iskreni i uvijek spontani. Kad je svima bilo teško, i nama je bilo teško, kad su se svi veselili, i mi smo se veselili. Kroz našu su emisiju prošli svi koji nešto znaju i trebaju reći, svi koji nešto znače u Hrvatskoj i od kojih smo mogli i trebali učiti. Naš je studio uvijek bio poput dnevnoga boravka neke hrvatske obitelji u koji smo rado pozivali goste. I, naravno, uvijek smo bili pozitivni i mislili pozitivno”, prisjeća se voditelj i dnevni urednik emisije Davor Meštrović.

Emisija “Dobro jutro, Hrvatska” u idućem razdoblju donosi niz novosti, a gledatelji će, između ostaloga, imati prigodu organizirano posjetiti studio iz kojega se prikazuje. Emisija je na rasporedu od ponedjeljka do subote na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 7 sati, a moguće ju je pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi. (N.K.)

 

Riječ urednice

“'Dobro jutro, Hrvatska' spoj je tradicionalnoga i suvremenoga, informativnoga, poučnoga i zabavnoga. To je emisija u kojoj nema katastrofičnih izljeva ni pesimizma. Trudimo se od jutra gledateljima pružiti onu optimističnu i pozitivnu sliku Hrvatske. U emisijama nastojimo ugostiti sugovornike koji su stručnjaci u svojemu području i uvijek zastupati cijelu Hrvatsku, pa ako se neka tema obrađuje u Zagrebu, često je nadopunjujemo javljanjima uživo, ili reportažama iz drugih gradova, jer svi dijelimo slične probleme”, ističe urednica emisije Ana Milić.

Najčitanije iz rubrike