TvObzor
HRT: 25. ROĐENDAN EMISIJE “DOBRO JUTRO, HRVATSKA”

Spoj tradicionalnog i suvremenog
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Popularna mozaična emisija “Dobro jutro, Hrvatska” Hrvatske radiotelevizije (HRT) u četvrtak, 27. travnja, obilježava 25. obljetnicu neprekinutoga emitiranja. Ekipa emisije rođendan će proslaviti radno posjećujući četiri hrvatske pokrajine: Slavoniju i Baranju, Dalmaciju, Istru te središnju Hrvatsku. Prošloga je četvrtka dio emisije emitiran uživo iz Umaga, 20. travnja “Dobro jutro, Hrvatska” posjetila je Supetar, a 27. travnja, na sam rođendan, emisija će se emitirati iz Vukovara te iz zagrebačkih studija na Prisavlju i u Bogovićevoj ulici.

“Dobro jutro, Hrvatska” jedna je od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije koja je u dva i pol desetljeća doživjela brojne promjene, ali je uvijek ostala rado gledana. Tajna njezine dugovječnosti nalazi se u bavljenju stvarnim životnim temama građana, od malih do ozbiljnih, kao što su, između ostalih, ovršni zakoni, europski fondovi, porezna davanja, problemi lokalnih uprava, nezaposlenost, državni projekti, zdravstvo, školstvo, promet i aktivnosti u civilnome društvu. Emisija prati i zbivanja u vezi s nacionalnim manjinama, prigodno obilježava praznike, blagdane i obljetnice, a u njoj ne manjka ni kulturnih događaja, a ni zabave.

Šest dana u tjednu s gledateljima su od ranoga jutra u televizijskome programu poznata voditeljska lica – Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Jelena Pajić, Frano Ridjan, Ljiljana Vinković, Daniela Trbović, Ognjen Golubić i Zlata Mück.

“Od 1992. godine, otkad se emitira, nismo se nikad pretvarali i nikada nismo glumili nešto što nismo. Bili smo i ostali uvijek iskreni i uvijek spontani. Kad je svima bilo teško, i nama je bilo teško, kad su se svi veselili, i mi smo se veselili. Kroz našu su emisiju prošli svi koji nešto znaju i trebaju reći, svi koji nešto znače u Hrvatskoj i od kojih smo mogli i trebali učiti. Naš je studio uvijek bio poput dnevnoga boravka neke hrvatske obitelji u koji smo rado pozivali goste. I, naravno, uvijek smo bili pozitivni i mislili pozitivno”, prisjeća se voditelj i dnevni urednik emisije Davor Meštrović.

Emisija “Dobro jutro, Hrvatska” u idućem razdoblju donosi niz novosti, a gledatelji će, između ostaloga, imati prigodu organizirano posjetiti studio iz kojega se prikazuje. Emisija je na rasporedu od ponedjeljka do subote na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 7 sati, a moguće ju je pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi. (N.K.)

 

Riječ urednice

“'Dobro jutro, Hrvatska' spoj je tradicionalnoga i suvremenoga, informativnoga, poučnoga i zabavnoga. To je emisija u kojoj nema katastrofičnih izljeva ni pesimizma. Trudimo se od jutra gledateljima pružiti onu optimističnu i pozitivnu sliku Hrvatske. U emisijama nastojimo ugostiti sugovornike koji su stručnjaci u svojemu području i uvijek zastupati cijelu Hrvatsku, pa ako se neka tema obrađuje u Zagrebu, često je nadopunjujemo javljanjima uživo, ili reportažama iz drugih gradova, jer svi dijelimo slične probleme”, ističe urednica emisije Ana Milić.

Možda ste propustili...

PREMINUO POSLJEDNJI ČLAN IZVORNE POSTAVE BRITANSKE SKUPINE

Motörhead izumro

PICKBOX: NOVE SERIJE U PONUDI

Četiri hvaljena horor i ZF naslova

Najčitanije iz rubrike