Sport
MARIJO TOT, TRENER ISTRE 1961

Ako zaustavimo Lopu, neće biti lopti za Ejupija
Objavljeno 15. travnja, 2017.

Vezani članci

OSIJEK - ISTRA 1961

Uskršnji Zekić po bodove za Kohortin rođendan

Nogometaši Istre 1961 krenuli su put Vinkovaca gdje će u tamošnjem hotelu Lenije dočekati ogled s Osijekom. U autobusu koji je “zeleno-žute” odveo put ravne Slavonije nije bio Nikola Žižić, čije će mjesto u startnih 11 zauzeti Renato Gojković. O eventualnim drugim promjenama koje će napraviti u momčadi trener Marijo Tot nije se želio izjašnjavati, ali s obzirom na navike koje je pokazao otkad stoji za kormilom pulskog prvoligaša, dalo bi se zaključiti da ih neće ni biti.

- Žižić je u dobroj formi, no ozljeda koju je zadobio na utakmici s Interom takve je prirode da neće biti spreman za Osijek. Žao mi je zbog toga, ali u Gojkoviću koji će uskočiti umjesto njega imamo pouzdanu alternativu. Svi ostali igrači su na dispoziciji, naravno, ako ne računamo već duže vrijeme odsutne Bertošu i Hadžića - rekao je trener Istre 1961 Županjac Marijo Tot, koji je, prema već ustaljenom običaju, ostao zakopčan do grla u svezi sa sastavom kojeg će suprotstaviti Osijeku. No, kada mu imena vlastitih igrača teško prelaze preko usana, bar s onim osječkim trener pulskog prvoligaša nema previše problema.

- Najveću opasnost trebat ćemo obratiti na ponajboljeg strijelca lige Ejupija, kojeg neće biti lako zaustaviti. Analizirao sam njegove akcije i riječ je o rođenom golgeteru koji u Osijeku samo potvrđuje ono što je prije pokazivao u redovima Slaven Belupa. Uz njega, pažnju zavrjeđuje i Ukrajinac Lopa, odlični vezni igrač koji vuče sve konce u igri Osijeka. Ako zaustavimo njega, onda ni lopte neće dolaziti do Ejupija, a to ćemo uspjeti napraviti jedino ako cijela momčad bude igrala obranu, ne samo stoperi - istaknuo je Tot.

Snimio je još nešto u igri Osijeka.

- Igraju puno preko bokova i baziraju svoju igru na ubačajima sa strane te ćemo na to morati pripaziti i ako im uspijemo zaustaviti taj segment, porast će naše šanse za ostvarenje pozitivnog rezultata. Na bokovima imaju odlične Matasa i Barišića, ovaj potonji već kuca i na vrata reprezentacije, no osim na napad, morat će misliti kako da na toj strani zatvori Gržana i Miloša.

"Zeleno-žuti" stižu u Osijek s dva gostujuća trijumfa u nizu.

- Utakmice s Cibalijom i Splitom ne mogu se usporediti s ovom koja nas očekuje jer se radi o momčadima koje se po svojim kvalitetama ne nalaze u istom rangu. Osijek se bori za treće mjesto i u tri uzastopne domaće utakmice planira osvojiti devet bodova. U prošlom kolu svladali su Split i sad to isto namjeravaju napraviti i protiv nas, ali to što oni planiraju njihov je problem. Mi planiramo nešto sasvim drugo - decidirano je zaključio Tot. G.I.

Najčitanije iz rubrike