Sport
JELAVIĆ U 91. POGODIO ZA POBJEDU LIDERA

Koga briga za umjetnički dojam dok se pobjeđuje i ide prema cilju
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Nogometaši Zrinskog Osječko 1664 na terenu Hrvatskih vitezova u Dugopolju, gdje ih je ugostio "fenjeraš" Solin, odigrali su utakmicu u svom stilu. I opet pobijedili s minimalnih 1:0. Umjetnički dojam nije bio nešto posebno, ali koga briga za njega dok se uzimaju bodovi i kroči prema konačnom cilju - plasmanu u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa. Zrinski se ponovno pokazao kao momčad s karakterom, prava natjecateljska, koja zna plesti mrežu oko suparnika, dugo ga gušiti, a onda nokautirati za svoje slavlje. Slično je bilo u Dugopolju, obje su momčadi imale imperativ pobjede, Solinjani za spas, Zrinski za siguran boravak na vrhu, a u takvoj borbi izostala je - kvaliteta. Domaćin se trudio, napravio neke šanse, odlično se i branio, ali Zrinski je imao kontrolu od prve do posljednje minute. Iako je sve mirisalo na kiks lidera i osvajanje samo boda, u 91. minuti ukazao se joker s klupe Domagoj Jelavić i pogodio za 0:1. I to je ta snaga Zrinskog, uigrana momčad koja u svakom trenutku vjeruje u uspjeh, u 91. igra kao da je prva minuta i to se na kraju isplati. Zrinskom se i ovaj put isplatilo.

U završnici sudara posljednjeg i prvog bilo je vrlo zanimljivo, postignut je pobjednički gol, a sudac Ante Čulina razmahao se kartonima. Domaćin je ostao s igračem manje zbog dva žuta kartona Ante Kavelja, a gostima je isključen trener Igor Budiša. Trener je prvi žuti dobio u 71., drugi u 91. minuti, te se morao s klupe preseliti na tribine. Za goste je to manje važno, bitno je da su u Dalmatinskoj zagori bodovi stavljeni u džep.

I. Liović
SOLIN       0

ZRINSKI       1 (0)

DUGOPOLJE - ŠC Hrvatski vitezovi. Gledatelja: 200. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Strijelac: Jelavić (90-1). Žuti kartoni: Dumančić, Vučković (Solin), Unušić (Zrinski Osječko 1664). Crveni kartoni: Kavelj (dva žuta, Solin), Budiša (dva žuta, Zrinski Osječko 1664)

SOLIN: Karagotić, Dumančić, Tomić, Lovrencsics, Dadić, Čuić (od 86.Issah), Kaćunko (od 67. Vrcić), Vučković (od 46. Karabatić), Repić (od 67. Klarić), Kavelj, Đolonga (od 77. Ainadou). Trener: Luka Bonačić

ZRINSKI OSJEČKO 1664: Marin Stanić, Unušić, Mato Stanić, Patrick Stanić, Horvat (od 79. Svržnjak), Stranput, Pejić (od 46. Mujagić, od 59. Jelavić), Dalić, Eskinja, Pekarić (od 85. Korov), Dogan. Trener: Igor Budiša

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike