Sport
OSIJEK - ISTRA 1961

Uskršnji Zekić po bodove
za Kohortin rođendan
Objavljeno 15. travnja, 2017.
Kako su blagdani, možda dođu i oni koji su u inozemstvu, rekao je trener Osijeka

Vezani članci

MARIJO TOT, TRENER ISTRE 1961

Ako zaustavimo Lopu, neće biti lopti za Ejupija

U Gradskom vrtu sve je u znaku dviju stvari. Utakmice protiv Istre 1961 i uskrsnih blagdana. Bijelo-plavi su na Veliku subotu mogli dobiti i manje zahtjevan posao, ali Bog pred jake stavlja velike izazove.

Susret protiv Puljana mnogima neće izgledati tako, ali kada se pogleda statistika međusobnih susreta u Gradskom vrtu u posljednje vrijeme, priča primi malo drugačije oblike. Naime, u posljednjih devet utakmica Osijek je na svom terenu samo jedan jedini put svladao Puljane! Ako to nije dovoljan podatak za potpunu mobilizaciju, onda ne znamo što jest.

Nema promjena

Priču je prisnažio trener Osijeka Zoran Zekić koji u svojih godinu i pol dana na klupi bijelo-plavih još nije osjetio slast pobjede nad Puljanima u Gradskom vrtu.

- Prvi put bilo je 0:0, a jesenas 1:1. To dovoljno govori koliko nas ozbiljan posao čeka protiv Istre 1961. Ne smijemo ni pomisliti kako nas čeka nekakva “šetnja”. Istra 1961 se diže, peta je na tablici, i to moramo respektirati, ali isto tako moramo pokazati zašto smo mi bolje plasirani i zbog čega imamo toliko bodova više od nje. Puljani su teži suparnik od Splita s kojim smo se mučili u prvom poluvremenu, ali opet će sve ovisiti o nama i samo o nama - smatra Zekić.

Eh, kada bi bilo više takvih “mučenja” kao protiv Splita koja na kraju završe tako uvjerljivim pobjedama. Takvo nešto teško je očekivati protiv Istre 1961 kojoj Gradski vrt očito leži.

Ako “ne dribla”, a to mu ni u igračkoj karijeri nije bio jak alat, Zekić će na travnjak poslati istu momčad i formaciju kao i protiv Splita.

- Nećemo ništa mijenjati ako ne budemo bili prisiljeni. Želja mi je da budemo još okomitiji nego protiv Splita i još spremniji za nadigravanje. Nadam se kako ćemo odigrati najbolju utakmicu ove sezone - kaže Zekić.

Uvijek iskren. To je ugodna promjena. Osijek možda i ne briljira, ali pobjeđuje, što je na kraju dana uvijek najvažnije. Zanimljiv će to biti susret. Istra 1961 u Gradskom vrtu osjeća se dobro, ali se osjeća baš bespomoćno kada je s druge strane Muzafer Ejupi. Koja će tradicija presuditi? Ona u kojoj Puljani dobro prolaze u Osijeku ili ona u kojoj je Ejupi za njih “penicilin”?

Igrati i za Kohortu

Uskrsnom veselju priključit će se i Kohorta koja će tijekom susreta protiv Istre 1961 proslaviti 29. rođendan. To bi trebalo značiti još bolju podršku od ove odlične koju imaju bijelo-plavi na svom stadionu.

- Znam da će nas navijači opet nositi. S obzirom na to da su blagdani, vjerujem kako će naša navijačka baza biti još brojnija. Možda dođu i oni koji rade u inozemstvu. Uživamo u onome što se događa na tribinama našeg stadiona. Jedini način kako možemo uzvratiti navijačima jest veliki angažman i kvalitetna igra - kaže Zekić.

Navijači su ove sezone već dokazali kako znaju cijeniti trud i angažman bez obzira na konačan rezultat. I to je velika snaga Osijeka. Ljudi s istoka svoje će odraditi, Kohorta sprema i posebne koreografije za rođendan. Međutim, sve to ostat će nedorečeno ako momčad bijelo-plavih na terenu ne bude bila prava. U angažmanu prije svega. I stavu. Osijek je treći na tablici, odmah iza trenutačno “drugih svjetova” koje predstavljaju Rijeka i Dinamo. I eto motiva. Dokazati da je Osijek najbolji u tom “zemaljskom” društvu HNL-a. Uostalom, lov na najbolji klupski bodovni učinak u povijesti hrvatske lige je otvoren. Tu se vrijedi upisati, a pobjeda protiv Istre 1961 itekako bi pomogla na tom putu. Ako se dogodi, bila bi tek druga u posljednjih šest godina. Ima i to težinu.

Dalibor KELER

OSIJEK-ISTRA 1961

Početak: Subota, 19 sati

Malenica-Iveša

Matas - Miloš

Lesjak - Mitrevski

Škorić - Gojković

Barišić - Pavić

Lukić - Puclin

Lukić - Paracki

Mioč - Gržan

Knežević - Lucio

Perošvić - Solomon

Ejupi - Roce

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

28. kolo

PETAK

Hajduk - Cibalia 3:0 (0:0)

Lokomotiva - Dinamo

SUBOTA

15 sati

Rijeka - Split

17 sati

Inter Zaprešić - Slaven Belupo

19 sati

Osijek - Istra 1961

tradicija

U ŠEST GODINA ISTRA JE JEDNOM IZGUBILA U OSIJEKU

Najčitanije iz rubrike