Crna kronika
PRESUDA VOZAČU CRVENOG GOLFA

Mora u zatvor jer je masturbirao pred djevojčicama
Objavljeno 13. travnja, 2017.
Tridesetpetogodišnji perverznjak i ekshibicionist vrebao je učenice osnovnih škola u Bilju, Višnjevcu, Vukovaru i Nuštru

OSIJEK - Tridesetpetogodišnjak s vukovarskog područja nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Osijeku na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog deset kaznenih djela zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina. Za svako dijete određena mu je zatvorska kazna u trajanju od po tri mjeseca, no kazna mu je objedinjena. Međutim od kazne na koju je osuđen, polovina u trajanju od godine i dva mjeseca bit će uvjetna, odnosno neće se izvršiti ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Cijela priča izišla je u javnost kada smo o njoj prvi put pisali u Glasu Slavonije krajem siječnja 2013. godine, nakon što se crveni Golf pojavio u blizini osnovne škole u Bilju, a nakon toga je i uhvaćen. Istragom je otkriveno da je najčešće u blizini osnovnih škola zaustavio automobil pokraj djevojčica koje bi se vraćale s nastave i pokazivao im spolni organ te masturbirao. Sve se događalo od početka 2012. godine. Nakon što se klupko počelo odmotavati, doznalo se da su ga prijavljivali i ranije, i to u Višnjevcu, Tenji, Vukovaru i Nuštru.

Muškarac je u svojoj obrani tvrdio da nije kriv, da je sve čime ga optužnica tereti počinio netko drugi i da ga je policija s nekim zamijenila, no sud je smatrao da te tvrdnje ničim nije dokazao, te da je u postupku bez ikakve dvojbe dokazano da je on počinio kaznena djela za koja ga se tereti. Četiri malodobne žrtve i punoljetna osoba koja ga je prijavila 18. siječnja 2013. godine, i da se nalazi u blizini osnovne škole u Višnjevcu, prepoznali su ga u policiji. Sud je smatrao da je dokazan i njegov seksualni ekshibicionizam i moralna nastranost, jer je masturbirao na javnim mjestima pred djevojčicama mlađima od 15 godina. Jednoj od djevojčica, sjedeći u vozilu spuštenih hlača i donjeg rublja pokraj otvorenog prozora, dok je pred njom masturbirao, pokazivajući joj spolni oragan, gledao je u nju i pitao je "Jesi li ti ikad ovo vidjela?".

Za vrijeme sudskog postupka branio se sa slobode, pa je kao otac dvoje malodobne djece često boravio u parku u svom mjestu stanovanja. Međutim, jedna od djevojčica koja ga je vidjela spuštenih hlača srela ga je na igralištu i u trgovini nakon čega je pobjegla van. Nakon toga imala je još veće traume i boji se sama biti i u svome domu.

Sandra LACIĆ
NIJE RANIJE OSUĐIVAN

Sud je smatrao da će se svrha kažnjavanja 35-godišnjaka postići i primjenom djelomične uvjetne osude, jer se smatra da neće počiniti nova kaznena djela. Do tog zaključka sud je došao na temelju činjenice da nije ranije osuđivan za druge spolne delikte, te da u međuvremenu, odnosno dok je trajao kazneni postupak, nije ni jednom prekršio mjere opreza koje su trajale duže od tri godine. Sud je smatrao da će se i ovakvom kaznom postići društvena i moralna osuda kaznenih djela koja je počinio.

nijekao krivnju

SVJEDOCI SU GA PREPOZNALI U POLICIJI

28

mjeseci zatvora kazna je izrečena 35-godišnjaku. Iza rešetaka 14 mjeseci, a drugih 14 na uvjetnoj slobodi

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Dva recidivista ostala bez vozila

Najčitanije iz rubrike