Dome slatki dome
TRUD I MAŠTA

Toplina uskrsnog stola u bojama proljetnog cvijeća
Objavljeno 13. travnja, 2017.
Osim pisanicama, možete se poigrati ubrusima u boji

Priroda se obojila svim nježnim i veselim bojama pa će u tom raspoloženju biti poslagan i uskrsni stol.

Stol na kojemu će se poslužiti uskrsni doručak mora biti veseo i vedar, jer to je rasploženje koje nam donosi ne samo godišnje doba u koje ulazimo nego i sam blagdan Uskrsa. Odisat će bjelinom i čistoćom, a detalji koji će mu dati toplinu i radost proljeća bit će cvijeće i veselo obojena jaja.

Pisanice, tanjuri...

Osim veselim pisanicama, možete se poigrati ubrusima u boji, čašama ili veselim uzorcima na tanjurima i šalicama. Ako ste skloniji jednostavnijem postavljanju stola, odaberite bijeli stolnjak ili neki u pastelnoj boji na koji ćete staviti porculanske tanjure i elegantne čaše na stalku. Najvažniji detalj bit će cvijeće, a na jedostavno postavljenom stolu najljepše će izgledati tulipani u nježnim nijansama. Uskrsna drvca, s različitim visećim dekoracijama ili bez njih, unijet će dah blagdanskog i proljetnog raspoloženja. Dekorativna drvca simbolično su predstavljena većim ili manjim granama čija se dimenzija odabire ovisno o raspoloživom prostoru, kao i poziciji na koju će se smjestiti.

Idealno ih je staviti u staklene vaze ili posude na vidljivo i istaknuto mjesto. Svojim će prirodnim izgledom unijeti proljetnu svježinu, ali i eleganciju koja ističe blagdanski ugođaj. Raznovrsni biljni i cvjetni uzorci idealno će poslužiti za postavljanje i dekoriranje blagdanskog stola. Uz malo mašte blagdanski će stol biti svečan, otmjen i drukčiji od svih prethodnih. Cvjetni buketi, kao i ukrasne svijeće, upotpunit će dnevni dojam, a večernji ugođaj uz mirise i plamen svijeća istaknuti blagdansko ozračje vašeg doma. Uskrs je proljetni blagdan pa je i uvođenje prirode, koja ponovno buja, vrlo zanimljiv motiv za dekoriranje interijera.

Vedre boje

Vedre boje proljetnog cvijeća, kao i različite nijanse zelene, odlično će upotpuniti blagdanski prostorni ugođaj. Ovakve se boje mogu javiti kroz dekorativne detalje - ukrasne predmete, slike, ukrasne jastučiće, stolnjake ili posteljinu u spavaćoj sobi. Motivi iz prirode, u kombinaciji s već navedenim pisanicama, uskrsnim drvcima te svijećama, stvorit će ugođaj i toplinu svojstvenu tom važnom blagdanu. Uz malo truda i mašte i vaš će dom postati idealno mjesto za okupljanje obitelji i proslavu Uskrsa. J.Kn.

Različite nijanse zelene odlično će upotpuniti blagdanski prostorni ugođaj

Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike