Dome slatki dome
24. MEMORIJAL DR. STJEPANA ROMIĆA

Asa pobjednica specijalke
Objavljeno 13. travnja, 2017.

Matični klub Hrvatski ovčar Đakovo na prostoru Kinološkog centra Đakovo, a u okviru nacionalne izložbe pasa, organizirao je 24. Memorijal dr. Stjepana Romića - specijalku za hrvatske ovčare, s uzgojnim pregledom. Na toj tradicionalnoj izložbi vlasnici i uzgajivači prikazali su 40 pasa te autohtone pasmine.

S obzirom na to da ove godine Matični klub proslavlja 25. obljetnicu, Nikola Klemen, jedan od osnivača, uručio je trojici članova povelje HKS-a za rad na uzgoju i promidžbi pasmine. Čast da ocjenjuje pse na ovoj izložbi imao je kinološki sudac Miroslav Bosak, a u komisiji za uzgoj bili su Zlatko Kraljić i Nikola Klemen.

Na uzgojni pregled privedeno je 12 pasa, od toga je prvi put pristupilo 10 pasa, a dva su psa produljila uzgojne dozvole.

- Želimo zahvaliti svim sudionicima, pogotovo uzgajivačima hrvatskih ovčara, jer je trebalo 25 godina rada u uzgoju i promidžbi ove pasmine da i ona dođe na svoje i zauzme dostojno mjesto u našoj kinologiji. Također zahvaljujemo svim znanim i neznanim simpatizerima i ljubiteljima hrvatskih ovčara, našim sugrađanima Đakovčanima koji su nas sve ovo vrijeme podržavali. Veliku pomoć i podršku pružili su i članovi KD-a Đakovo, Grad Đakovo i Županija osječko-baranjska, te naša krovna organizacija HKS. Nadam se da ćemo u budućnosti ostvariti još mnogo ovakvih ili većih priredbi - kazao je Klemen.

Najljepši hrvatski ovčar (BOB) mlada je ženka Asa Blage Petrica iz Đakova, koja je ujedno i najljepši mladi pas pasmine. Najljepši je pas suprotnog spola (BOS) Čoban od Gazde, Blage Petrica. najljepši veteran je Aron Certisa Nikole Klemena. J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike