Osijek
TRENING SIGURNE VOŽNJE

Najspretniji su osječki policajci
Objavljeno 25. ožujka, 2017.

Na prostoru Sportsko-zračne luke “Čepin” jučer je proveden trening sigurne vožnje, natjecanje u spretnosti vožnje, i defile ulicama grada Osijeka. Na treningu i natjecanju sudjelovalo je 12 policijskih službenika iz policijskih postaja PU osječko–baranjske, dva policijska službenika PU virovitičko–podravske, dva policijska službenika PU požeško–slavonske, dva policijska službenika PU brodsko–posavske, dva policijska službenika PU vukovarsko–srijemske županije te predstavnici motoklubova.

Trening se provodi već treću godinu zaredom, a o važnosti takve aktivnosti rekao nam je nešto više Željko Biloš, policijski službenik iz Službe za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.

- Svjedoci smo lijepog vremena, što znači da će biti sve više motociklista po gradu. Upravo je zbog toga ovakav trening jako važan. Kako je trajala zimska sezona, nitko nije vozio i kondicija se izgubila, ne samo naših građana nego i naših službenih policijskih motociklista. Priliku smo iskoristili, pa smo na ovaj događaj pozvali i predstavnike motokluba policijskih uprava s područja Osječko-baranjske županije, kao i kolege iz susjednih policijskih uprava - poručio je Biloš.

Nakon treninga sigurne vožnje održano je i natjecanje u spretnosti vožnje motociklom prometnih policajaca, kao i predstavnika motoklubova.

Nakon natjecanja proglašeni su i najuspješniji sudionici, a prva dva mjesta u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su policijski službenici iz PU Osječko-baranjske županije, a treći je bio policijski službenik PU Virovitičko-podravske županije. U ekipnoj konkurenciji prvi su bili policijski službenici iz PU Osječko-baranjske županije, drugi su bili iz Policijske uprave Virovitičke županije, a treće je mjesto osvojila ekipa Moto kluba “My Way”.

Sara GOLL
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike