Regija
POLITIČKA PRESLAGIVANJA NA NAŠIČKOM PODRUČJU

Članovi HDSSB-a - u HDZ ili pod slogan Snaga Slavonije i Baranje
Objavljeno 23. ožujka, 2017.

NAŠICE

Nakon što je bivši predsjednik Gradskog odbora HDSSB-a i potpredsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Šimić prešao u HDZ (na lokalne izbore izlazi kao kandidat za dogradonačelnika), u redove HDZ-a prešli su i HDSSB-ovi gradski vijećnici Stjepan Bosak, Boris Peić i Alan Šikić. Njihova kolegica iz bivše stranke, gradska vijećnica Darija Vlajnić, nije se odlučila za političku promjenu. “Dosljedna sam političarka, vjerna svojoj stranci i biračima. Htjela sam do kraja mandata ostati u HDSSB-u jer smatram da je to pošteno prema biračima”, rekla je Vlajnić.

Dosadašnji šef našičkog HDSSB-a Šimić rekao je da u HDZ-u vidi bolji prostor za političko djelovanje, a s njime su se suglasili i bivši članovi HDSSB-a, a sada HDZ-a, koji sjede u Gradskom vijeću.

Prelazaka u druge stranke bilo je i u općinama Donja Motičina, Đurđenovac i Feričanci. Dojučerašnji predsjednik HDSSB-a Donje Motičine i općinski načelnik Željko Kovačević, njegov zamjenik Mišo Tomac, predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić i njezin zamjenik Siniša Cvijetović te još sedam HDSSB-ovaca od ukupno 11 općinskih vijećnika na izbore u svibnju ići će kao nezavisna lista pod sloganom Snaga Slavonije i Baranje. Pod tim sloganom na lokalne izbore izlazi i dosadašnja predsjednica Općinske organizacije HDSSB-a Đurđenovac i predsjednica Općinskog vijeća Ana Magaš te općinski vijećnik Danijel Fridl.

Feričanački su se HDSSB-ovci podijelili. Vijećnik Domagoj Marinić prešao je u HDZ, a vijećnici Amalia Liović i Denis Jurišić djelovat će kao nezavisni, kao i općinski načelnik Antun Glavaš. “Nikada nije bilo važno za koju ću se stranku opredijeliti, za mene postoji samo jedna, a to je ona ispravna. Na žalost, u HDSSB-u u posljednje vrijeme stranku su neki prisvajali, a to se kosi s mojim uvjerenjima”, istaknuo je Glavaš, dodavši kako će biti načelnički kandidat na nezavisnoj listi Snaga Slavonije i Baranje. S. Fridl

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike