Osijek
UČENICI NA RADIONICI “ZDRAVLJE JE IN”

Djecu treba podučavati o zdravoj prehrani već od predškolske dobi
Objavljeno 16. ožujka, 2017.

Centar zdravlja VAGA i Centar za edukaciju i informiranje potrošača uoči Svjetskog dana prava potrošača jučer su održali radionicu “Zdravlje je IN” u prostorijama Centra zdravlja VAGA za učenike nižih razreda OŠ “Vijenac”.

Učenici su na radionici učili o važnosti zdrave prehrane i održivog razvoja te su zajedno s Danijelom Periš, voditeljicom projekta i predsjednicom udruge VAGA, pripremali zdrave, nutritivno bogate obroke.

- Smatram da bi djecu zaista trebalo podučavati o zdravoj prehrani već od predškolske dobi. Ako ih osvijestimo o tome koliko je važno da svakodnevno unose određene nutrijente, koji se možda nekada unose u vrlo malim količinama, a značajno djeluju na zdravlje, doista mislim da možemo napraviti velik korak u prevenciji - poručila je Danijela Periš.

Ova i još mnoge druge edukativne radionice provode se u sklopu projekta “Aktivno građanstvo temeljno znanjem mladih” u suradnji Centra za edukaciju i informiranje potrošača i Centra zdravlja VAGA uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

- U sklopu projekta održane su edukacije o temi održivog razvoja i potrošnje te principu “od polja do stola”, a nakon radionice “Zdravlje je IN” počinjemo zajedničke aktivnosti, gdje ćemo uključiti učenike u lokalnu zajednicu. Na kraju ćemo ih nagraditi odlaskom u Eko centar Zlatna Greda, gdje ćemo proslaviti završetak ovog projekta - naglasila je Tanja Popović Filipović, predsjednica Centra za edukaciju i informiranje potrošača.

U zabavnoj i opuštenoj atmosferi učenici su na kreativan način pripremali obroke od zdravih namirnica, poput banana, orašastih plodova, bobičastog voća i sličnih, o čemu je više rekla i učenica OŠ “Vijenac” Greta Vrabec: “Jako volim žitarice i voće, za doručak uvijek jedem žitarice, a i u školi isto dobijemo uvijek neko voće, tako da mislim da jedem zdravo. Na ovoj sam radionici naučila kako se zdravije hraniti i kako možemo napraviti smoothie i zdravu hranu.” S.Bć./S.G./D.H.

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike