Dome slatki dome
VELIK IZBOR U TRGOVINAMA

Ogrlica prema mjeri ljubimca
Objavljeno 16. ožujka, 2017.

Svaki pas treba imati ogrlicu, a kad uđete u radnju za kućne ljubimce, imat ćete vrlo velik izbor različitih ogrlica. Neke služe za standardne šetnje, a neke su namijenjene obuci i treningu. Ako tražite običnu ogrlicu, bitno je da odaberete onu koja će najbolje odgovarati vašem ljubimcu. Ogrlica za svaki dan trebala bi imati identifikacijsku pločicu. Iako ne želite razmišljati o tome hoće li se vaš ljubimac izgubiti, uvijek postoji mogućnost za to, a upravo je uz pomoć identifikacijske pločice veća vjerojatnost da će vam ljubimac biti vraćen.

Što se tiče širine ogrlice, deblje su primjerenije krupnijim pasminama te onima s dužim vratom, dok su tanje idealne za manje pse. Također, većim psima najbolji je izbor kožna ogrlica, a manjima pletena ili najlonska.

Ako vaš ljubimac ima kratku ili srednje dugu dlaku, odgovarat će mu i ravna i okrugla ogrlica, a za pse s dugom i gustom dlakom okrugla ogrlica bit će bolji izbor.

Kod veličine ogrlice morate voditi računa o tome da psu bude komotna, ali da mu ne može skliznuti s glave. Ako je prevelika, past će, ako je premala, bit će bolna za psa. Izmjerite širinu vrata psa, pet centimetara ispod glave, i tome dodajte 2,5 cm za male pse, odnosno pet za velike. Kad je u pitanju manji pas, između vrata i ogrlice treba ostati jedan prst, kod srednje veličine dva, a kod velikog psa tri.

Što se tiče kopče plastične su odličan izbor, jer se lako stavljaju. Posebno su dobre za pse manje i srednje veličine. Kod većih pasa mogle bi predstavljati problem zbog nedovoljne čvrstoće. J.Kn.

Možda ste propustili...

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike