Osijek
HUMANITARNI MASKENBAL

Prikupljaju se sredstava
za obnovu dvorišta
dječjeg vrtića Radost
Objavljeno 26. veljače, 2017.

U subotu je u prostorijama Gradske četvrti Tvrđa održan Humanitarni maskenbal Udruge Vedri grad sa ciljem prikupljanja sredstava za obnovu dvorišta dječjeg vrtića Radost iz Osijeka. Kupnjom ulaznice, svatko je mogao donirati novce prema želji i mogućnosti. Na maskenbalu su nastupili dječji zbor Zumbići i dječje animatorice, koji su u neformalnom druženju zabavili i rasplesali šezedestak polaznika dječjeg vrtića Radost i ostale goste.
- Gdje god se djeca mogu družiti, pjevati, plesati i igrati, a pritom i pomoći, takve incijative podržavam - rekla je majka polaznice vrtića Radost, Anica Leko.
- Maskenbal je organiziran s ciljem prikupljanja sredstava za sigurnije dvorište dječjeg vrtića Radost. Naime, u dvorištu vrtića nalaze se igrala i penjalice koja nemaju zaštitne podloge što ugrožava sigurnost djece. Također, iz zemlje izviruju cigle, koje su ozbiljna opasnost prilikom igre. Budući da uprava vrtića nema osigurana financijska sredstva za njihovo postavljanje, kako bi riješili ovaj problem te umanjili opasnost od ozljeda, pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava kojom bi osigurali postavljanje gumenih podloga u dvorištu vrtića - objasnila je Nina Šatvar, organizatorica Humanitarnog maskenbala i članica Udruge Vedri grad.

Udruga za promicanje kvalitete življenja Vedri grad radi  za opće dobro te promiče ljudska prava i slobode, jednakost, solidarnost, aktivizam, nenasilje i humanost, ekologiju i održivi razvoj, znanost, umjetnost i kulturu.

- Udruga Vedri grad nastala je tako što su se roditelji iz vrtića Vedri dani skupili kako bi obnovili dvorište. Ponukani tom idejom, mi, roditelji iz vrtića Radost, odlučili smo slijediti njihov primjer i pokrenuti ovu incijativu - kazala je Nina te napomenula da je sve dobrovoljne priloge za obnovu dvorišta dječjeg vrtića Radost moguće i dalje donirati na žiro-račun Udruge, IBAN: HR3324840081135016349, Raiffeisen banka.J.P.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike