Regija
HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR

Za liječenje male Petre
prikupljeno 14.170 kuna
Objavljeno 21. veljače, 2017.

VINKOVCI - U organizaciji Malonogometnog kluba Vinkovci i Malonogometnog kluba Lapovci, održan je humanitarni malonogometni turnir “Svi za Petru” kako bi se pomoglo teško bolesnoj trogodišnjoj Vinkovčanki Petri Pintarić.

Kako je Glas Slavonije već pisao, u Petrinoj liječničkoj dokumentaciji stoji da joj je dijagnosticirana fokalna korikalna epilepsija refraktorna na terapiju. Prvi epileptični napadaji pojavili su se u dobi od devet mjeseci, a posljedica njezinih problema je i slabije razvijena lijeva strana tijela. Petra čeka operaciju u Njemačkoj kojom će se otkloniti epileptički napadaji, no trebat će liječenje i nakon operacije. HZZO pokriva troškove odlaska u Njemačku za Petru i majku Ivanu, no ne i daljnje liječenje, odlazak na kontrole u ustanovu gdje je operirana... Stoga je obitelji potrebna svaka kuna.

Na turniru su se okupile 22 momčadi, a iako je rezultat bio u drugom planu, recimo da je na kraju prvo mjesto osvojila momčad Lalić Commerce, koja je pobijedila u finalu momčad Drumpo 1:0. Na turniru je prikupljeno 14.170 kuna.

- Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji turnira, kao i svima onima koji su dali donacije za moju Petru. Svakog dana iščekujemo odlazak u Njemačku na operaciju, koja će, vjerujemo, mnogo pomoći, a svaka je kuna dobrodošla - rekla je majka Ivana Pintarić.

- Željeli smo dati svoj doprinos kako bi se pomoglo Petri. Osim uplata momčadi za kotizaciju, bile su postavljene kutije za dobrovoljni prilog, a i sav prihod od prodaje pića išao je u korist Petre. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na turnir te svojim donacijama pomogli Petri i obitelji Pintarić - kazao je Ivica Aničić iz Malonogometnog kluba Vinkovci. Mario Kokaj

Račun za pomoć

Svi koji žele pomoći obitelji Ivane i Danijela Pintarića mogu to učiniti na račun koji je otvoren na ime Petra Pintarić, Privredna banka Zagreb, IBAN: HR7323400093112118979. Adresa je Slavka Jankovića 17, 32100 Vinkovci.

Operacija u Njemačkoj omogućit će Petri život bez epileptičnih napada

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike