Regija
ZA NOGOMETAŠE I REKREATIVCE

Bizovac će graditi stadion
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

BIZOVAC - Sportski centar nogometnog kluba BSK-Termia Bizovac na sadašnjoj lokaciju u Valpovačkoj ulici sagrađen je daleke 1972. godine. Od tada do danas u nekoliko navrata na objektu u kojem su svlačionice obavljani su popravci i dodrađivanja, sanirana oštećenja.

- Općina Bizovac, u suradnji s upravom Nogometnog kluba i projektantskim uredom ZD projekt iz Bizovca, stoga je izradila idejni projekt izgleda budućeg modernog nogometnog stadiona na postojećoj lokaciji, kojim se planira rekonstrukcija starih objekata sa svlačionicama i dogradnja tribina s više od 500 sjedaćih mjesta. Sadašnje svlačionice koristile bi mlađe selekcije za nogometnu školu, a na katu bi se dogradila višenamjenska dvorana i ugostiteljski prostor. Iza postojećih svlačionica izgradit će se nove svlačionice za seniorski tim. Zgrade će biti vezane nadstrešnicom i činit će jednu cjelinu - najavljuje bizovački načelnik Srećko Vuković, dodajući da je u sklopu sportskog centra predviđena i izgradnja parkirališta, pomoćnog terena, malonogometnog igrališta s umjetnom travom, manja tartan staze za trčanje, vanjsko vježbalište, dječje igralište te hortikulturno uređenje.

Namjena zgrada i objekata u sportskom centru prvenstveno će služiti održavanju sportskih aktivnosti potrebnih za nogometni klub i za školu nogometa, kao i za rekreativno bavljenje sportom lokalnog stanovništva. U tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije na temelju koje će se ishoditi potrebne dozvole za gradnju da bi već 2018. godine mogli početi planirani građevinski radovi, poručuju iz Općine Bizovac. L. Aničić

Planirana je dogradnja tribina s više od 500 sjedaćih mjesta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike