Osijek
ŽUPANIJSKE NAGRADE ZA NAJBOLJU PODUZETNIČKU IDEJU

Svoju je Medonijeru Đakovčanin Damir Schleis “zasladio” s 8000 kuna
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

Dobitnik prve nagrade za najbolju poduzetničku ideju u 2016. godini Osječko-baranjske županije od 8000 kuna je Damir Schleis iz Đakova za svoju Medonijeru, kristalizirani med. On se sedam godina bavi proizvodnjom meda i njegova je ideja da med kristalizira i pravi praline zapakirane ekološki u kartonske ili drvene kutije. Riječ je o zdravom proizvodu kakvog trenutno nema na tržištu, kaže Ivana Katavić-Milardović iz Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Osječko-baranjske županije.

Još je 12 dobitnika novčanih nagrada Županije koja je sredstva osigurala s partnerima, odnosno sponzorima HGK - Županijskom komorom Osijek, Cestingom i Erste&Steiremarkische bankom. Nagrađivanje i poticanje Osječko-baranjske županije mladih za uključivanje u poduzetništvo traje već deset godina, a kroz to vrijeme je, kazao je na jučerašnjoj svečanoj dodjeli diploma dobitnicima u Županiji župan Vladimir Šišljagić, dodijeljeno 1,141 milijun kuna. Ove nagrade u ukupnom iznosu od 36.500 kuna nisu velike, ali su zato ideje velike. Ostale nagrade su po 5500, 3000 i 2000 kuna.

Među odabranima i nagrađenima su: Elena Atanasovski i Jasna Ladišić iz Osijeka za ideju formiranja novog turističkog proizvoda u Županiji - hologramskog laserskog 3D prikaza povijesnih veduta grada u prirodnoj veličini; Ivana Perić iz Osijeka za ideju uspostave turističkog kompleksa Pod starim krovovima; Ines Hocenski iz Osijeka za ideju izrade 3D kulturnih znamenitosti i obiježja grada; Ivan Pritišanac iz Belišća za ideju prve belišćanske mikropivovare Josch; Goran Walter iz Erduta za ideju Osječke knedle - turističkog proizvoda grada Osijeka; Maja Ravlić iz Osijeka za ideju proizvodnje karamela s kolostrumom za djecu s imunološkim i respiratornim poteškoćama; Gordana Pavlović iz Osijeka za ideju uzgoja i prerade haskapa (modra kozokrvina); Žana Plejić iz Osijeka i Josipa Bjelobrk iz Selaca Đakovačkih za ideju Bilja&bilje; Jelena Vlahović Puvača iz Osijeka za ideju Čin-Čin to go; Ivana Ivanić iz Osijeka za ideju Etnogospodarstva Ivanić; Monika Šipoš iz Đurđenovca za ideju proizvodnje prirodnog pesticida i hranjive tvari za biljnu proizvodnju na bazi koprive; te Damir Mićan iz Đakova i Matija Fenrich iz Vučjaka Feričanačkog za ideju kreativne terapije u zajednici.

Elena Atanasovski zahvalila se na ovakvoj potpori mladima koja ide u smjeru njihova poduzetničkog ostvarenja, a Ivana Katavić-Milardović kazala je kako prate one koji su nakon ovakvih natječaja (koji se provode već desetu godinu) ostvarili svoje poduzetničke ideje.

- Ovo je poticaj za razvoj ideja i jedan je od 40-ak projekata koje provodi Županija u funkciji razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Ovaj natječaj je u funkciji motivacije posebice mladih da se odazovu na javni poziv i prezentiraju svoju ideju i, naravno, da ta ideja zaživi u poslovnom svijetu. Nisu to velike nagrade, ali su bitne i mnogo znače ljudima koji se prijave na natječaj sa željom da nešto naprave. Pristigla je 31 dobra poduzetnička ideja, a ovih 13 su najbolje. Zahvaljujem našim sponzorima iz gospodarstva koji su se uključili uz malu napomenu da Cesting kao županijska tvrtka svih ovih deset godina sudjeluje u ovom projektu - kazao je župan Šišljagić. D. Pejić

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike