Regija
POTPISAN UGOVOR

Kružni tok na Zelenom brijegu
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

VALPOVO

Gradonačelnik Valpova, Leon Žulj, ravnatelj Uprave za ceste Osječko-baranjske županije, Tihomir Glavaš, i direktor komunalne tvrtke Dvorac iz Valpova, Mate Pušić, potpisali su Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije raskrižja ulica A. B. Šimića i J. J. Strossmayera. Riječ je o gradnji kružnog toka na Zelenom brijegu, raskrižju koje je detektirano kao opasno mjesto od strane PU Osječko-baranjske županije i za čiju rekonstrukciju gradski vijećnici apeliraju godinama.

Kako je naglašeno, uz rekonstrukciju raskrižja, projektom je obuhvaćena rekonstrukcija postojećih pješačkih i biciklističkih staza, gradnja autobusnih ugibališta, parkirališta, rješavanje oborinske odvodnje prometnih površina, gradnja vodoopskrbe i odvodnje te nova javna rasvjeta. Županijska Uprava za ceste ishodila je građevinsku dozvolu za projekt čija ukupna vrijednost prema projektantskom troškovniku iznosi 3.988.736,67 kuna s PDV-om.

Nakon što Grad kao suinvestitor provede postupak javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji raskrižja, utvrdit će se rokovi za početak i završetak radova na gradnji kružnog toka.

- Realizacijom projekta postići će se veća sigurnost zbog manje konfliktnih točaka i nužnog smanjenja brzine, zatim veća propusna moć u odnosu na klasično raskrižje, te znatno skraćeno čekanje na prilazima - poručili su iz Grada.L.Aničić

3.9

milijuna kuna je ukupna vrijednost projekta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike