TvObzor
HRT: DOKUMENTARNO-ZABAVNA SERIJA “HRVATSKI VELIKANI”

Robert Knjaz predstavlja hrvatske povijesne osobe
Objavljeno 13. siječnja, 2017.

Dokumentarno-zabavna serija “Hrvatski velikani” autora Roberta Knjaza u osam nastavaka predstavlja važnije hrvatske povijesne osobe poput bana Josipa Jelačića, Nikole Šubića Zrinskoga, Stjepana Radića, Nikole Tesle, Fausta Vrančića, Marina Držića, Ivana Mažuranića i Ivane Brlić-Mažuranić te Vatroslava Lisinskoga i Ivana Zajca.

Gledatelji će u seriji saznati neke nove i možda manje poznate činjenice o našim velikanima. Primjerice, u epizodi o banu Jelačiću pratit ćemo njegov život od rođenja do smrti, saznat ćemo pojedinosti o njegovu privatnom životu jer su se i kroz njegov život, osim vojnih uspjeha o kojima se podosta toga zna, provlačile ljubavi, tuge, boli, strasti i sve ono što se događa običnome čovjeku. Sve velikane serija pokušava prikazati kao žive ljude, u malo zabavnijemu tonu, naravno, poštujući povijesne činjenice.

U prvoj epizodi "Hrvatskih velikana" zavirit ćemo u sve slojeve bogatog života bana Josipa Jelačića. U Hrvatskoj slavljen, u Mađarskoj etiketiran, osim što je bio sjajan vojskovođa, Jelačić je pisao i pjesme, bio je omiljen u društvu, a nije mu bilo strano ni nošenje vlasulja (zbog problema s ćelavosti nosio ih je do ustoličenja za bana). U emisiji sudjeluju stručnjaci iz Zagreba, Beča i Budimpešte, a ekipa je posjetila i brojne lokacije na kojima je Josip Jelačić boravio kako bismo saznali zašto je njegov život bio tragičan te čime je zaslužio spomenik na glavnom trgu glavnoga grada Hrvatske.

Redatelj, scenarist i voditelj emisije je Robert Knjaz, a urednik Ivica Dlesk.

 
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike