Dome slatki dome
SPAVAĆA SOBA

Ugodno gnijezdo snova
Objavljeno 5. siječnja, 2017.

Spavaća je soba više od bilo koje druge prostorije u našem domu idealna za sanjarenje. Istovremeno, to je prostor koji nam mora osigurati potrebno opuštanje i odmor. Stoga je uredite tako da vas obavije poput gnijezda, ugrije poput zagrljaja i inspirira na prekrasne snove otvorenih očiju.

Pleteni je namještaj sve više u modi. Ne samo za terase i vrtove ili u dnevnom boravku već nam se nude i vrlo privlačne spavaće sobe potpuno opremljene ovim materijalom. Banana, bambus, seagrass, samo su neke od mogućnosti. Zbog egzotičnog prizvuka koji posjeduje, a i da biste stvorili ugodan kontrast, kombinirajte pleteni namještaj s ružičastom i crvenom bojom. Pokrivač, zbog svoje velike površine, može biti nešto smireniji, mat ljubičasti, dok se intenzivnijim nijansama možete poigrati na presvlakama jastuka. Da biste upotpunili dojam, prozor uokvirite prozračnom ružičastom zavjesom, a želite li postići cjelovit egzotični doživljaj, zid obojite u vrlo svijetlu boju lavande - jednu od najugodnijih boja za spavaće sobe.

Potpuno opuštanje

Prirodni tonovi boje pijeska izuzetno su opuštajući. Varijacije na temu ove boje stvorit će vrlo ugodno mjesto potpunog opuštanja. Da se ne bi sve stopilo u jednobojnu pozadinu, kombinirajte svijetle, gotovo bijele nijanse s jačim i tamnijim tonovima. Velike površine poput zidova i kreveta mogu pritom biti svijetle, dok se tamnijom bojom možemo zaigrati na detaljima: jastucima, dekici, stolici, lampi. U ovaj ambijent savršeno će se uklopiti pleteni bambusov tepih ili tepison.

Ljubitelje luksuza oduševit će krevet potpuno presvučen crnom kožom. Jednostavne linije i ovaj dragocjeni materijal jamče vrhunsku eleganciju, a detalji poput kromiranih nogu upotpunjuju dojam. Naravno, i ostatak namještaja u ovom je slučaju crne boje, čistog volumena i dorađenog detalja. Mekani vuneni prugasti pokrivač kombinirajte s posteljinom geometrijskih dekoracija, no u boji, da biste dali notu živosti ovom inače vrlo strogom izgledu.

Neprolaznost klasike

Smirena elegancija klasično namještene sobe nikada ne izlazi iz mode. Naglasak je na bijeloj i pastelnim nijansama drugih boja, svaki je komad namještaja pomno probran i klasičan, a posteljina sasvim nježnih tonova. Da biste izbjegli rizik pomalo dosadnog prostora koji ne govori mnogo, poigrajte se izborom svakog komada u sobi. Naime, možete kombinirati klasičnu tapeciranu francusku foteljicu, koja u svom izgledu nosi određenu težinu, s policom ili stolićem od kovanog željeza koji su, s druge strane, vrlo lagani i neopterećeni. Nježni kristalni luster podarit će notu elegancije, a to će učiniti i prugasto obojeni ili oblijepljeni zidovi.J.Kn.

Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike