Osijek
POTPORA AKTIVNOSTIMA LOKALNIH AKCIJSKIH GRUPA

Za LAG-ove osigurano 480.000 kuna
Objavljeno 31. prosinca, 2016.

Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić potpisao je jučer s čelnicima lokalnih akcijskih grupa s područja Županije ugovor o privremenom sufinanciranju provedbe aktivnosti LAG-ova u Mjeri M19 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

- Četiri LAG-a u našoj županiji su se dobro organizirala, vidljivo je to i prema dodijeljenim im 34 milijuna kuna za Program ruralnog razvoja. To su značajna sredstva, a problem je pretfinanciranje pa smo ovim sporazumom definirali da Županija osigurava LAG-ovima 480.000 kuna u idućih godinu dana. To su sredstva za pretfinanciranje, a onda kada LAG-ovi povuku sredstva od Agencije za plaćanje u ribarstvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, vraćaju sredstva u Županiju kako bi bila na raspolaganju drugim projektima koji su dodijeljeni od fondova EU-a također za pretfinanciranje. Mislim da su LAG-ovi dobro organizirani i pokrivaju cijelu županiju, a rezultati takve organizacije i sustavnog i osmišljenog rada vidljivi su i po značajnom financijskom iznosu koji im je dodijeljen - kazao je župan.

U ime LAG-a Vuka-Dunav zahvalila se predsjednica Nataša Tramišak istaknuvši kako su LAG-ovi spone između ruralnih područja okupljenih oko lokalne samouprave.

- LAG je veza javnog i civilnog sektora te OPG-a, odnosno poduzetništva na jednoj geografskoj cjelini. LAG Vuka - Dunav djeluje od 2012. i okuplja osam jedinica lokalne samouprave, OPG-ove, različite tvrtke i udruge. Ono što smo uspjeli osigurati ovim sredstvima je to da je naša Lokalna razvojna strategija akreditirana, a ta je strategija primjenjiva za sve one koji se žele javljati na natječaje PRR-a i prema Agenciji za plaćanja. Osigurali smo osam milijuna kuna za razoj našeg ruralnog područja, konkretno za mjere: 3, 4, 6, 7, 8 i 9, što znači da će LAG za taj iznos raspisivati natječaje već od 2017. godine do utroška tih sredstava - kazala je Tramišak. D. Pejić

Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike