Osijek
NEPOTIZAM U KBC-U OSIJEK?

Među 30 kandidata
posao dobio sin
glavne sestre bolnice
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

Ponovno stižu optužbe za nepotizam u javnoj službi - ovaj put na račun Kliničkog bolničkog centra Osijek. Glasu Slavonije stigla je anonimna dojava u kojoj se proziva pojedine članove Ravnateljstva KBC-a za pogodovanje prilikom zapošljavanja. Ovaj je put riječ o sinu glavne sestre bolnice. Bolnica optužbe odbacuje.

Klinički bolnički centar Osijek 2. studenoga objavio je natječaj za dva radna mjesta u zvanju fizioterapeutski tehničar, koja su trebala biti upotpunjena na određeno vrijeme. Na razgovor je došlo 18 kandidata, a potom je objavljeno koji su kandidati odabrani, te da je jedan od njih Andrej Begić, sin glavne sestre bolnice Nevenke Begić. Nakon što se ova informacija proširila, istupili su nezadovoljni ishodom natječaja koji upozoravaju na, prema njihovu mišljenju, očiti nepotizam kojemu treba stati na kraj.

“Majka mu je sjedila u komisiji, pa kako to nije nepotizam?! Je li to Hrvatska? Zajedno istjerajmo pravdu na vidjelo! Nas se nekoliko nezadovoljnih ovom situacijom okupilo i kroz nekoliko ćemo dana poslati otvoreno pismo ministru Kujundžiću o ovoj situaciji. Ovakvo ponašanje kakvo provodi glavna sestra bolnice i zamjenik ravnatelja krajnje je nedolično za takve funkcije”, navodi se u pismu pristiglom u Glas Slavonije.

Iz ravnateljstva KBC-a Osijek optužbe odbacuju. Kažu, slučaj su istražili i zaključili kako je Andrej Begić na radno mjesto fizioterapeutskog tehničara na određeno vrijeme primljen kao jedan od dva najbolja kandidata za posao.

“Na natječaj se javio ukupno 31 kandidat, od kojih je njih 20 imalo potpunu dokumentaciju, šest je imalo nepotpunu dokumentaciju, a pet nije ispunjavalo uvjete natječaja. Kandidati koji su imali potpunu dokumentaciju pozvani su na razgovor dana 21. studenoga 2016., te je od pozvanih 20 kandidata pristupilo na razgovor 18 kandidata. Uvjeti su natječaja bili sljedeći: završena srednja stručna sprema – fizioterapeutski tehničar, položen stručni ispit i jedna godina radnog iskustva u struci. Na razgovorima s kandidatima bodovala se završna ocjena iz srednje škole te razgovor s kandidatom, što je u zbroju činilo ukupnu ocjenu. Od kandidata koji su pristupili razgovorima s Povjerenstvom za izbor kandidata za prijam najveći su broj bodova ostvarili kandidati Andrea Pajeska i Andrej Begić, te je nakon provedenog natječaja, a na prijedlog Povjerenstva, dana 1. prosinca 2016. ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med., donio Odluku o primanju navedenih kandidata na radno mjesto fizioterapeutski tehničar kao dva izvršitelja na određeno vrijeme. Istaknuli bismo kako pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra Nevenka Begić, mag. med. techn., nije bila članom tročlanog povjerenstva koje je obavljalo razgovore niti je imala bilo kakve veze s ovim natječajem”, stoji u očitovanju Ravnateljstva KBC-a Osijek o ovom slučaju. I. Solar

KBC Osijek, 2. studenoga objavio je natječaj za dva radna mjesta u zvanju fizioterapeutski tehničar

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike