Osijek
U PRIGODI DANA GRADA

Umirovljenici se družili i natjecali
Objavljeno 7. prosinca, 2016.

Na inicijativu umirovljenika, a uz posredovanje Jelene Dodig, vijećnice Gradskog vijeća, organizacija Gradskog saveza za sportsku rekreaciju “Sport za sve” prošlog je vikenda organizirala 1. Međunarodni sportsko-rekreacijski susret osoba starije životne dobi. Na susretima je sudjelovalo 160-ak natjecatelja iz ukupno šest ekipa - udruga Aktivni umirovljenici Osijek, Udruga umirovljenika grada Osijeka, Udruga osoba s invaliditetom “Duga - Osijek” te gosti iz Srbije – Udruženje penzionera Subotica i Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo “Jelačić” Petrovaradin.

- Natjecali smo se u dvije kategorije, visećoj kuglani i pikadu. Natjecanje je održano u zatvorenom dijelu Srednjoškolskog igrališta. No, naravno, pobjednici i ostvareni rezultati manje su važni od onog da je ovo bila prigoda za još jedno rekreativno druženje - naglasit će Dodig. Natjecanje je održano i u okviru obilježavanja Dana grada Osijeka, pa je Grad ujedno i bio pokrovitelj. Štoviše, gradonačelnik Ivan Vrkić nazočio je dodjeli medalja.

- Istodobno, ovim natjecanjem obilježili smo i Međunarodni dan osoba s invaliditetom - kaže Dodig. Naposljetku, kako je ovaj prvi susret položio organizatorske aktivnosti i donio potrebni natjecateljski naboj, inicijativa je da se i iduće godine nastave ovakvi sportski susreti. D.Ku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike