Regija
DEFICITARAN KADAR

Novi voditelji EU projekata
Objavljeno 30. studenog, 2016.

VINKOVCI

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je završna konferencija programa “EU PRO lokalnim partnerstvom do stručnjaka za EU projekte”, koji je provelo Pučko otvoreno učilište Vinkovci uz partnerstvo Općine Nijemci i Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o te potporu Ministarstva obrazovanja.

- Projekt smo provodili 12 mjeseci, a željeli smo za zanimanje voditelj EU projekata osposobiti skupinu mladih visokoobrazovanih nezaposlenih ljudi. Cilj je projekta bio da odgovorimo na lokalne potrebe tržišta rada, koje vapi za kadrom koji bi pripremao i provodio projekte iz EU-a. S pomoću dva inovativna obrazovna programa osposobili smo 20 mladih, a još 11 polaznika prošlo je kroz edukaciju za “specijalista za EU fondove” preko online nastave - rekla je Rozalija Jurković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilište Vinkovci.

- Polaznicima smo omogućili i praktičnu nastavu u Agenciji Hrast kako bi se na konkretnim zadacima upoznali s opisom posla voditelja projekta - rekao je direktor Hrasta, Ilija Cota.

Okupljenima na završnoj konferenciji gdje su svečano uručene potvrde obratio se Berislav Božanović, osnivač Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci i pomoćnik ravnatelja, te Ivica Klem, načelnik Općine Nijemci. M.K.

Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike