Regija
8. DANI KAZALIŠTA

Publiku u Vitezu podigli su na noge
Objavljeno 28. studenog, 2016.

BELI MANASTIR/VITEZ

Četvrti vikend 8. dana kazališta u Vitezu obilježio je nastup kazališta iz Hrvatske, a publici su se predstavila i dva ovdašnja kazališta - Gradsko kazalište Beli Manastir i Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod.

Belomanastirski kazalištarci i Gradsko kazalište mladih Vitez suradnju su započeli 2010. na 1. kazališnom festivalu u Belom Manastiru. Godinu dana kasnije potpisali su prekograničnu Povelju o kazališnom prijateljstvu Hrvatske i BiH. Od tada do danas traje uspješna poslovna i prijateljska suradnja Viteza i Belog Manastira. U povodu toga na repertoaru 8. kazališnih dana u Vitezu bila je najnovija predstava Gradskog kazališta Beli Manastir “Novac moje krvi”, rađena u suradnji s PU osječko–baranjskom. Predstava je to o tragičnim ljudskim pričama naivnih ljudi, koji u potrazi za boljim životom upadaju u ruke kriminalaca. Priča je prepuštena glumcima koji su izazovan zadatak svladali i opravdali povjerenje redatelja Cvetina Aničića i publike. Glume: Klea Posavac, Davor Burić, Daniela Taslidžić Herman, Dunja Vlahek, Denis Mikac, Vanessa Herman i 8-godišnja Lana Herman.

Predstava je dio preventivnog projekta “Stop trgovini ljudima”, publika u Vitezu nagradila ju je dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom, a na koncu su svi ustali i nekoliko puta pozvali glumce na bis.

Nakon povratka iz Viteza, na Adventskom sajmu u Petlovcu kazalištarci su prigodno oživjeli Josipa i Mariju. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike