Regija
2. PJESNIČKA VEČER U ČAČINCIMA

Pjesnici amateri napunili Dom kulture
Objavljeno 28. studenog, 2016.

U organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, u prepunom Domu kulture održana je 2. Pjesnička večer. Glazbenu pratnju večeri briljantno su odradili Nives Maričić i Tamara Prelog vokalno te braća Šime i Marin Milovac glazbeno i vokalno. Čačinačkoj publici predstavili su se pjesnici amateri, prvo učenici OŠ A. G. Matoša Anita Krsnik, Kristina Sabo, Luka Erceg, Frančeska Brajnović i Barbara Kovačić. Svoje je pjesme u izvedbi učenice Marte Vekić predstavila i umirovljenica iz Čačinaca Ana Prelog, a potom dvije umirovljenice iz Mikleuša, Julijana Milivojević i Marija Tetkić. U središnjem dijelu večeri prvu zbirku pjesama “Srce u tinti” predstavila je rođena Hvaranka, inače pedagoginja čačinačke osnovne škole Svjetlana Carić. Svjetlanu i njezinu zbirku predstavila je prof. književnosti Melita Schmitz.

- Većina pjesama je u književnom izričaju, a imam nekoliko i na svom matičnom dalmatinskom dijalektu, na kojem ću pokušati napisati još pjesama koje bih uokvirila u novu zbirku pjesama. Hvala Čačinčanima za sve što su učinili u mom životu – rekla je Svjetlana Carić.

Svojim se radovoma predstavila i Svjetlana Cuković, čije je pjesme pročitala Jelena Mečenero te na kraju Orahovčani Vladimir Grgurić i Ivan Jukić. V. Grgurić

Možda ste propustili...

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike