Regija
FESTIVAL DOMOLJUBNE POEZIJE

Pjesmom protiv zaborava 2016.
Objavljeno 18. studenog, 2016.

VUKOVAR - Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu Vukovarsko-srijemske županije, a u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, četvrtu godinu udruga Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije bila je domaćin Festivala domoljubne poezije Pjesmom protiv zaborava 2016.

Finalna večer održana je u Mramornoj dvorani dvorca Eltz u Vukovaru, a deset najboljih pjesnika - Vlado Đurđević (Osijek), Martina Baričević (Zagreb), Branka Mlinar (Omiš), Mirela Vidak (Kršan), Silvija Budan (Pag), Larisa Janičev-Stojanović (Vinkovci), Mirjana Pejak (Sisak), Evica Kraljić (Nova Gradiška), Sandra Vukušić (Dugopolje), Goran Gatalica (Zagreb ) čitalo je svoje uratke.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu prof. Višnja Sorčik, prof. Ivana Petričević, prof. Marko Landeka i voditeljica projekta festivala Verica Marunček ovogodišnjim pobjednikom festivala proglasilo je Vladu Đurđevića iz Osijeka s pjesmom “PTSP”. Drugo mjesto osvojila je pjesma “Ovčara – krvava poema” Martine Baričević iz Zagreba, dok je treće mjesto “Lijepa riječ hrvatska” Branke Mlinar iz Omiša.

Prema riječima predsjednice udruge Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije Ljiljane Poje, organizatorice su zadovoljne odazivom autora na natječaj za festival kao i zainteresiranošću publike koje je iz godine u godinu sve više.

Udruga napominje da se natječajem želi potaknuti na pisanje domoljubne poezije kako bi se očuvale vrijednosti Domovinskog rata i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje. Festival prati i objavljeni zbornik u kojemu se nalazi 30 pjesama iz ovogodišnje selekcije. U glazbenom dijelu programa nastupila je Muška pjevačka skupina Paorija iz Tordinaca.M.Kokaj

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike